Krüger takket lagkameratene og treningskompisene for seieren

Simen Hegstad Krüger er nybakt olympisk mester i langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Simen Hegstad Krüger er nybakt olympisk mester i langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger (24) gjorde grovjobben i et eventyr av et langrenn, men var mer enn villig til å dele æren med flere etter OL-gullet i skiathlon. Samtidig svarte han på Northug-stikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For på siden av ham på podiet satt landslagskollegene Martin Johnsrud Sundby (33) med sølv og Hans Christer Holund (28) med bronse.

Da Krüger stakk i den nest siste runden lå både Sundby og Holund lavt en periode siden ingen av utlendingene var villige til å tette luken som Krüger fikk.

– Det er som de andre sikkert har fortalt om, at det er utrolig fristende å gå etter. Jeg må takke for at de ikke dro med seg resten av feltet opp til meg igjen. Så ble de også belønnet med sølv og bronse, og da ble det en fantastisk norsk dag, sa Krüger på den internasjonale pressekonferansen i etterkant.

For en løper som kun hadde én verdenscupseier og totalt to plasser på pallen før han overrasket med OL-gullet, var det litt av en oppvisning vi ble vitne til.

FALT: På starten av dagens etappe falt gullgutten Simen Hegstad Krüger. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
FALT: På starten av dagens etappe falt gullgutten Simen Hegstad Krüger. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

– Jeg har fått litt mer selvtillit i løpet av året, og jeg har vist at på mine beste dager så er det ikke veldig mange som holder følge. Særlig når disse to (Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund) kanskje avventet litt med å gå meg inn. Jeg tror at de også hadde mye krefter i dag. Det ser sånn ut når de blir to og tre. Taktikken virket bra med at de andre tok livet av seg med å prøve å ta meg igjen.

Les også: Halfvarsson brøt og flyktet fra mediene

Trener sammen

Det er ikke få treningstimer de tre har nedlagt sammen i løpet av høsten.

– Vi har kjørt ganske mange økter vi tre i lag, og vi vet at sånn som Martin har gjort det og herjet i dette startfeltet tidligere, så vet vi at om man klarer å matche ham på hardøkter, så er det ganske bra. Vi har hatt mange økter i høst. Innimellom har jeg fått bank, og innimellom har jeg vært sterkest. Slik er det gjennom et langt treningsår. Jeg har sett at det er bra det jeg har gjort på mine beste dager.

– Trodde du da at det skulle gi OL-gull?

– Der og da så trodde jeg at jeg hadde mulighet, selv om et OL-gull ikke var helt realistisk. Men du har en drøm, sa OL-vinneren.

Les også: Norsk storeslem da Krüger tok gull

I november la Petter Northug ut denne meldingen på Instagram
I november la Petter Northug ut denne meldingen på Instagram

Svarte på Northug-stikk

På bildedelingstjenesten Instagram la Northug i november ut et bilde av landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland, akkompagnert av en fiktiv dialog.

«Vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor».

Etter gull-løpet ble Krüger konfrontert med meldingen. Ifølge VG sa Krüger først at han ikke hadde tenkt så mye på meldingen, før han svarte:

– Det er veldig, veldig gøy å vise at man har noe i mesterskap gjøre, sa han ifølge VG.

Les også: Bekymret Grande vil ha OL og VM tilbake til vestlige land – tenner OL-gnist hos Heiberg

Ubeskrivelig

Det startet på nesten verst tenkelig vis for Krüger. Han falt og ødela staven etter 200 meter. Da så det tungt ut.

– Det første jeg tenkte var at det var kjørt. Jeg måtte prøve å fokusere på nytt, og at det er mye som kan skje.

– Du brukte 17 kilometer på å gå deg opp i tetgruppa. Hvordan klarte du å beholde roen?

ROPTE: Landslagstrener Tor-Arne Hetland ropte Simen Hegstad Krüger til seier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ROPTE: Landslagstrener Tor-Arne Hetland ropte Simen Hegstad Krüger til seier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var fristende å gå det inn med en gang. Men jeg fikk noen støttende rop der om at jeg måtte prøve ikke å stresse. Jeg har jo gått noen skirenn før, selv om det ikke har vært noen OL-løp, og jeg vet jo at tempoet av og til går opp og ned i et slikt løp. Hvis man er tålmodig, så kan det være at det roer seg litt.

De støttende ropene var det landslagstrener Tor Arne Hetland som sto for.

– Når startet du å tro på det?

– Jeg synes det gikk utrolig fort i en periode på klassisken, og en stund var jeg ekstremt sliten. Men plutselig var beina utrolig pigge igjen da jeg byttet ski. I dag var det en slik dag da kroppen spilte på lag. Da vi kom likt med feltet, så tror jeg at jeg ikke var så veldig redusert til tross for starten jeg hadde. Da har jeg like muligheter som resten av gruppa.

Akkurat det var det liten tvil om.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært