OL-bronse til Pedersen på 5000 meter, to tusendeler fra sølvet

Så jevnt var det mellom sølvvinner Ted-Jan Bloemen (til h.) og bronsevinner Sverre Lunde Pedersen på 5000 meter søndag. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB scanpix
Så jevnt var det mellom sølvvinner Ted-Jan Bloemen (til h.) og bronsevinner Sverre Lunde Pedersen på 5000 meter søndag. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB scanpix

Sven Kramer ble OL-mester på 5000 meter skøyter. Sverre Lunde Pedersen knep bronsen etter å ha tapt sølvduellen med to tusendels sekund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pedersen og Ted-Jan Bloemen duellerte i tredje siste par om ledertiden i løpet, og canadieren krysset målstreken noen centimeter foran nordmannen etter en mektig sisterunde.

En runde før mål var Pedersen 0,88 sekund foran Bloemen, i mål var han 0,002 bak. Bloemen fikk tiden 6.11,616, mot Pedersens 6.11,618.

– Det er litt surt når jeg var så nær sølvet, men medalje er medalje. Det har vært målet mitt, og nå har jeg klart det. Helt ubeskrivelig, sa Pedersen til Eurosport.

Overrumplet

Han medga at Bloemens sisterunde overrumplet ham litt.

– Han kom voldsomt, og jeg ble litt stresset. Et øyeblikk glemte jeg hvordan jeg skal gå på skøyter, men alt i alt var det et superbra løp.

Kramer gikk i neste par inn til vinnertiden 6.09,76, som er ny olympisk rekord. Han var ikke like suveren som han pleier, men han matchet Bloemens sisterunde på 29,4.

Hattrick

For tredje gang på rad er den 31-årige nederlenderen olympisk mester på 5000 meter. Han tok sølv på distansen i Torino-OL for 12 år siden og har siden notert ekte hattrick i Vancouver, Sotsji og Pyeongchang.

Pedersen måtte gjennom noen nervepirrende minutter mens Nicola Tumolero angrep tiden hans, men italieneren måtte melde pass, og dermed hadde Norge åpnet medaljekontoen også på skøytebanen.

Simen Spieler Nilsen ble nummer 13 med 6.18,39 og Håvard Bøkko nummer 18 med 6.24,50.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært