Klæbo fikk ingen drømmedebut

Johannes Høsflot Klæbo i aksjon på 30 km skiathlon i OL søndag.
Johannes Høsflot Klæbo i aksjon på 30 km skiathlon i OL søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å henge med da lagkameratene sikret norsk storeslem i skiathlon. 21-åringen har rettet blikket mot tirsdagens sprint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klæbo har vært suveren i sprint i verdenscupen denne sesongen, og han er storfavoritt til tirsdagens andre øvelse for langrennsfolket.

På søndagens skiathlon ble det for tøft å henge med kapasitetsløperne Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund som sikret helnorsk pall. Klæbo tror imidlertid kraftanstrengelsen vil slå positivt ut på sprinten.

– For min del tror jeg det kan være positivt. Nå har jeg fått en god gjennomkjøring og en god hardøkt. Nå er vi i gang. Det er greit å kunne senke skuldrene litt og bare gå ut der og gjøre jobben. Så får vi satse på at vi kan ha en god dag på tirsdag også, sa Klæbo til NTB.

Les også: Lundbys OL-grep før gulljakten: – Ser for meg at jeg er i Lysgårdsbakken

– Ikke sterk nok

Tiendeplass ble fasiten i OL-debuten.

– Det ble gått fryktelig hardt fra starten. Niskanen (Iivo) satte fart i klassisk, og da var det bare å bite seg fast. Og så ble det gått jevnt hardt på skøytingen, og da ble det for tøft, forklarte unggutten.

– Jeg kjente vel på sisterunden da de kjørte at det ikke gikk. Da var det bare å pakke sammen sakene og komme seg til mål og tenke på tirsdagen. Jeg føler at vi er i gang. Jeg har fått debutert, og jeg prøvde så langt det gikk. Så var jeg ikke sterk nok, rett og slett. Jeg har ikke noe å være skuffet over. Jeg er ikke bedre, fortsatte han.

Les også: Norsk storeslem da Krüger tok gull

Sprint

Trønderen var full av lovord om lagkameratene etter maktdemonstrasjonen.

– Det nordmennene gjør i dag gjør at vi ikke kan klage på noen verdens ting. Det at de tapetserer pallen i dag viser hvor sterkt det laget her er, sa Klæbo.

– Det blir min jobb som sprinter å gjøre noe annet på tirsdag, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært