Norsk storeslem da Krüger tok gull

<p> Simen Hegstad Krüger vinner 30 km skiatlon i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
 Simen Hegstad Krüger vinner 30 km skiatlon i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger slo knockout på OL-konkurrentene i skiathlon søndag. Etter løpet svarte han på gammelt Northug-stikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simen Hegstad Krüger fikk en marerittstart i Sør-Korea. 24-åringen gikk i bakken etter kun noen få hundre meter, og tok med seg blant andre Calle Halfvarsson. Nordmannen måtte ha en ny stav, og måtte slite for å jobbe seg opp igjen til teten.

Krüger ga aldri opp, og mot slutten viste han fram kjempekreftene og rykket fra alle. Til mål kom han i ensom majestet.

– Det føltes helt annerledes enn noen gang jeg har gått på ski. Jeg er tom for ord nå. Jeg trodde det skulle bli verdens verste dag med den starten jeg fikk. Da jeg fikk noen meter i bakken på slutten skjønte jeg at det var mulig å ta gullet. Da var det bare å gå for det, sa Krüger til Eurosport.

Les også: Sølv og bronse til Forfang og Johansson: – Helt fantastisk

Simen Hegstad Krüger slo knockout de konkurrentene søndag. Foto: NTB Scanpix / AP
Simen Hegstad Krüger slo knockout de konkurrentene søndag. Foto: NTB Scanpix / AP

Helnorsk pall

Etter at Krüger hadde fått de nødvendige sekundene for å sikre seieren fulgte Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund etter. De utenlandske konkurrentene ble distansert, og duoen fullførte en norsk maktdemonstrasjon.

– Det er fantastisk. Det er nesten så vi må klype oss i armen når vi står der sammen. Vi tar tredobbelt på åpningsdistansen. Det er emosjonelt med disse gutta. Jeg vil selvfølgelig vinne gullet, men når vi lykkes så til de grader med laginnsatsen, er det emosjonelt, sa Sundby til Eurosport.

– Vi tar tredobbelt. Det er lenge siden sist. Det er ganske utrolig. Det var ingen, meg inkludert, som trodde jeg skulle få medalje på denne distansen, sa en rørt Holund til samme kanal.

OAR-utøver Denis Spitsov ble nummer fire. Johannes Høsflot Klæbo gikk i mål til tiendeplass. Kapasiteten strakk ikke til.

– Det ble scenarioet jeg fryktet. Det ble gått hardt fra starten av. Med en gang gutta dro til på skøytinga var det lite å svare med. Da må jeg ta til takke med en tiendeplass, sa Klæbo til Eurosport.

På starten av dagens etappe falt gullgutten Simen Hegstad Krüger. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
På starten av dagens etappe falt gullgutten Simen Hegstad Krüger. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Les også: Spår norsk gulljubel på 11 av 12 langrennsdistanser

Lader om

Langrennsherrene skal ut i OL-løypene igjen tirsdag. Da står sprint i klassisk stil på programmet. Der stiller Klæbo som en av de aller største favorittene.

– Det blir spennende på tirsdag, så får vi bare lade kanonen, sa Klæbo.

Med Krüger i bakleksa i starten av søndagens løp gikk klassiskeksperten Iivo Niskanen solo allerede etter to kilometer, og fikk følge av Holund. Klæbo og Sundby hang også bra med.

Niskanen avsluttet hardkjøret med knappe fem kilometer igjen av klassiskdelen, og overlot teten til Sundby. Røa-løperen satte imidlertid ikke inn det verste tempoet, og favorittene var samlet til skibytte.

Rykk

De norske fortsatte å prege teten, og med ni kilometer igjen av rennet smelte Holund til i den tøffe bakken. OL-konge i Sotsji og tittelforsvarer på distansen, Dario Cologna, måtte tette luka til Holund.

På den neste runden var det Krügers tur. Ulykkesfuglen fra tidligere i løpet fikk en luke til forfølgerne. Forspranget økte og økte mens Krügers lagkamerater forholdt seg passive.

Etter at forspranget nesten var oppe i et halvminutt fikk de norske lagkameratene frie tøyler. Det førte til at Sundby og Holund distanserte konkurrentene, deriblant Klæbo.

Sundby slo Holund i kampen om sølvet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært