Warholm satte verdensbestenotering i Finland

Karsten Warholm herjer innendørs om dagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Karsten Warholm herjer innendørs om dagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Karsten Warholm er alene om å ha verdensbestenoteringen på øvelsen 300 meter hekk etter å ha løpt 34,26 på distansen innendørs i Finland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warholm tangerte verdensbestenoteringen på den utradisjonelle øvelsen 300 meter innendørs under landskampen samme sted i fjor. Da løp han på 34,92, samme tid som sørafrikanske Llewellyn Herbert løp på i 1999.

Lørdag tok Warholm rekorden for seg selv da han tok tiden ned til 34,26.

– En ting var å slå innendørsrekorden, men enda kulere å slå utendørsrekorden, det var den jeg ønsket å slå. Det var et fint løp og jeg er kjempefornøyd, konkluderte Warholm overfor friidrett.no.

– Leif (Olav Alnes, trener) sa at det var mulig å løpe sju tideler fortere enn i fjor og jeg klarte omtrent det. Jeg merker at jeg er blitt raskere og at tingene som vi har trent på sitter. Det merker jeg spesielt over hekkene og at jeg er blitt bedre der, sa fjorårets verdensmester på langhekken.

– Fantastisk løp

Det er også raskere enn Chris Rawlinson som har løpt 34,48 utendørs.

– Det var et fantastisk løp, sa trener Leif Olav Alnes til friidrett.no like etter løpet.

– Han var litt «shaky» på sistehekken, da ble jeg litt nervøs. Han gikk med veldig høy frekvens hele løpet. Vi har hatt en strålende oppladning og det er veldig gøy å løpe så fort innendørs. Dette skal vi være godt fornøyd med, var dommen fra Alnes.

Til topps i kåring

Warholm har herjet etter at han sesongdebuterte på hjemmebane med norsk rekord på 400 meter med tiden 45,88. Én uke senere senket verdensmesteren tiden til 45,59. Det var tangering av den nordiske rekorden til Jimisola Laursen fra 2002.

Rekordene førte til at Warholm ble kåret til månedens mannlige utøver i europeisk friidrett for januar. Det var annen gang Warholm vant prisen. Forrige gang var i juni 2017. Warholm etterfulgte maratonløper Sondre Nordstad Moen, som gikk til topps i Europa-kåringen i desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært