Marte Olsbu tok sølv på OL-sprinten

Marte Olsbu leverte et kanonløp på skiskyttersprinten under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marte Olsbu leverte et kanonløp på skiskyttersprinten under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den norske OL-debutanten Marte Olsbu tok et overraskende OL-sølv. Discovery beklager etter reklameglipp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre tredjeplasser var Olsbus verdenscupfasit foran lørdagens sølvløp. Der måtte hun se seg slått av den tyske skiskytterdronningen Laura Dahlmeier, men tok karrierens første individuelle mesterskapsmedalje på seniornivå.

Med tidlig startnummer (11) fikk Olsbu mange nervøse minutter med venting i målområdet, men da sølvet var et faktum gikk smilet nesten rundt for Froland-jenta.

– Dette er helt vilt! Det er det beste resultatet jeg har i skiskyting i verdenscup, så at jeg skulle få til det i OL, er mye mer enn jeg hadde turt å håpe på, sa 27-åringen til NTB.

Les også: Weng etter åpningsmiss: – Kan ikke grave meg ned

Gikk ut i reklame

På sosiale medier har gratulasjonene strømmet inn. Men TVNorge har fått kritikk av mange seere som reagerte på at kanalen gikk ut i reklame under Olsbus siste og avgjørende skyting.

– Det skulle ikke skjedd, selv om det bare var på ene halvdel av skjermen. Det var en glipp, og det beklager vi. Vårt mål er å avvikle reklamesendingene slik at de i minst mulig grad ødelegger eller forstyrrer den sportslige opplevelsen, sier pressesjef i Discovery Hanne McBride til Nettavisen.

Hun sier at de også har fått mye ros for sendingene fra Pyeongchang.

– Det har vært lang tradisjon for sportssendinger uten reklame på NRK, og vi vet jo at TV 2 opplevde lignende tilbakemeldinger under Sotsji, selv om de gjorde en god jobb der. Så dette er nok fortsatt litt uvant for mange. Litt støy må vi tåle. Og når vi gjør feil, er kritikken berettiget. Men vi har også fått mye ros for sendingene. Det varmer, sier McBride.

Eckhoff skuffet

Det norske medaljehåpet Tiril Eckhoff (27) spolerte sitt løp allerede ved første skyting. Eckhoff måtte tåle hele fire bom, tre av dem på liggende, og da hjalp det ikke at hun var rask i sporet.

Allerede etter første skyting var det klart at hun ikke kunne gjenta bedriften fra 2016, da hun gikk inn til VM-gull på øvelsen. Hun så tydelig skuffet ut da hun gikk i mål til det som ble 24.-plass. Med nesten halvannet minutt opp til vinneren ligger hun dårlig an foran mandagens jaktstart.

Les også: Bjørgen med OL-sølv da Kalla slo til med favorittseier

– Skyter for dårlig

– Jeg skyter for dårlig, rett og slett, sa Eckhoff til Eurosport etter løpet, men gledet seg stort over Olsbus sølvmedalje.

– Jeg unner henne dette, sa 27-åringen.

Synnøve Solemdal måtte ut i tre strafferunder og gikk i mål 2.17,7 bak den tyske vinneren. Det holdt bare til en 50.-plass.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 59. Hun skjøt to bom hver på liggende og stående.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært