Halvparten tror norske OL-utøvere er like rene som konkurrentene

Så godt som halvparten av det norske folk mener OL-deltakere fra Norge ikke er noe renere enn andre nasjoner, viser en ny spørreundersøkelse om doping. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix.
Så godt som halvparten av det norske folk mener OL-deltakere fra Norge ikke er noe renere enn andre nasjoner, viser en ny spørreundersøkelse om doping. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

48 prosent av de spurte mener OL-deltakere fra Norge ikke er noe renere enn andre nasjoner, viser en ny spørreundersøkelse om doping, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen, som Respons Analyse har gjort for VG , viser at 48 prosent av det norske folk mener Norge er «like rene» som andre nasjoner. For fire år siden var tallet i 20,6 prosent.

Årets undersøkelse viser også at 58 prosent tror at det ikke finnes norske OL-utøvere som har dopet seg, og at 45 prosent tror Norge er renere enn andre nasjoner.

Tallene fra den ferske undersøkelsen viser også at tre av ti nordmenn tror at det finnes norske OL-utøvere som har brukt eller bruker dopingmidler.

– Vi leser statistikken slik at flere nordmenn enn tidligere har tillit til at norske utøvere er rene. Det er hyggelig at det er en tydelig, positiv fremgang i dette spørsmålet, samtidig må vi være ydmyke overfor at det følelsesmessige grunnlaget, for slike undersøkelser kan svinge, svarer toppidrettssjef Tore Øvrebø til avisen etter å ha sett hovedtallene i undersøkelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier de ønsker at det norske folk skal oppfatte at norsk toppidrett er bygget på en god treningskultur, hardt arbeid tydelige verdier og klare antidopingholdninger.

– Utøverne som går inn dørene på Olympiatoppen vet hvilken kultur de møter og tilhører, og hvilke verdier som gjelder i norsk toppidrett. I det perspektivet skulle vi ønske at de som er spurt har tro på at alle norske utøvere er rene, sier Øvrebø.