Bardal ser åtte-ti gullkandidater

Anders Bardal i samtale med hopptrener Alexander Stöckl fredag.
Anders Bardal i samtale med hopptrener Alexander Stöckl fredag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Anders Bardal tror og håper Daniel-André Tande kan vinne gull i lørdagens OL-hopprenn, men vet samtidig at Kongsberg-hopperen får tøff konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sotsji-OL for fire år siden var det nettopp Bardal som sto for medaljefangsten i den norske hoppleiren. Han tok bronse i normalbakken bak Kamil Stoch og Petr Prevc, og flere pallplasseringer skulle det ikke bli for Norge.

Det kan fort gå langt bedre under årets leker i Pyeongchang. Norge mønstrer en knallsterk tropp, og spesielt én mann peker seg ut før hopperne setter utfor i den minste av OL-bakken, ifølge Bardal.

– Daniel-André Tande er den sterkeste nordmannen og den jeg har mest troen på i medaljekampen, sier Bardal til NTB.

– Er han en gullkandidat?

– Ja, absolutt. Han har levert mye bra i det siste, og vi vet hva han er god for. Med dagen og litt tur, så er han kapabel til å ta gull, fortsetter verdensmesteren fra 2013 som nå er i OL som ekspert for Eurosport.

Flere nordmenn

Tande er imidlertid ikke den eneste hopperen som har vist seg fram denne sesongen. Hoppukemesteren Kamil Stoch er den Bardal ser som størst favoritt, selv om han ikke vil omtale polakken som en «klar» favoritt.

– Nei, men han er en av dem, fastslår trønderen før han starter å ramse opp hvor mange som har gullsjanser i OL-anlegget i Pyeongchang lørdag ettermiddag (norsk tid):

– Du har Stoch, Tande, (Richard) Freitag, (Andreas) Wellinger. Og (Dawid) Kubacki, selvfølgelig. Pluss to-tre norske til. Så det er snakk om en åtte-ti stykker som er kapable til å vinne. Men jeg vil nå ha Kamil som største favoritt.

Ammann-sjokk?

Stoch utklasset konkurrentene og sikret dobbelt OL-gull i Sotsji i 2014. Det samme mesterstykket klarte sveitseren Simon Ammann i både Salt Lake City (2002) og Vancouver (2010).

– Slik sett er det jo Ammann sin tur, da. Han har jo en sånn åtteårssyklus mellom hver gang. Og han hoppet ikke så aller verst på trening her, smiler Bardal, før han legger til:

– Men jeg tror ikke Ammann tar gull, altså. Forhåpentlig blir det en nordmann.

Bardal åpner også for at en overraskelse kan slå til.

– Det er ofte slik at det er én som finner formen. Og kommer du godt i gang, så er mye gjort. Samtidig kan det plutselig klaffe. Du trenger ikke å ha hatt så mange godhopp fra før, heller, dersom du kommer skikkelig i gang i selve rennet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært