Frykter bingoforhold på OL-sprinten

Emil Hegle Svendsen er spent på hvilke forhold som møter skiskytterne på søndagens OL-sprint.
Emil Hegle Svendsen er spent på hvilke forhold som møter skiskytterne på søndagens OL-sprint. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Slår værmeldingene til, ser ikke Emil Hegle Svendsen bort fra at det blir bingoforhold på søndagens OL-sprint i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det olympiske skiskytteranlegget i Alpensia er kjent for å være vindutsatt. Det har de norske medaljehåpene for lengst fått merke etter å ha trent i OL-løypene noen dager. Søndag ligger det medaljer i potten.

– Jeg har sett på værmeldingen at det er meldt enda sterkere vind søndag og mandag under konkurransene, så det kan bli alt mulig til forhold, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

– Frykter du at det blir bingoforhold?

– Ja, det kan bli bingoforhold, faktisk. Blir det sånn det har vært noen av dagene her, blir det brutalt, sier trønderen.

Kaldt

Vinden i det olympiske skiskytteranlegget har også hatt en tendens til å være svært ujevn. Dermed kan enkelte være heldige, mens andre får store utfordringer på standplass.

– Du må ha litt flaks, og det gjør det litt spennende. I tillegg blir det mulig for veldig mange å ta medalje, sier Tarjei Bø.

Det siste poenget er også Emil Hegle Svendsen inne på.

– Hvis Johannes (Thingnes Bø) og (Martin) Fourcade får ei skikkelig vindkule i kroppen, må vi andre gripe muligheten, smiler han.

Nevnte Thingnes Bø må sammen med franske Fourcade finne seg i å være den store favoritten søndag. Den norske delen av favorittduoen har også stålsatt seg for rufsete forhold.

– Jeg ser det skal være 11 minus, og det føles nok som 20 minus, så her er det bare å kle på seg stillongs og superundertøy, smiler han – og har ikke glemt vinden.

– Vindfulle skirenn er mer utfordrende for alle, men det gjør gjerne at du blir enda mer skjerpet. Og skal du stikke av med gull, må du skyte ti treff, vind eller ikke, sier stryningen.

Trent i vind

Også OL-debutant Erlend Bjøntegaard er forberedt på at værgudene kan komme til å ha et ord med i laget når sprinten skal avgjøres.

– På standplass tror jeg vi må være forberedt på alt. Vind fra alle retninger, sier Kongsberg-gutten.

– Hvordan forbereder man seg på det?

– Det er å prøve å skyte mest mulig i sånne forhold. Nå har vi vært her noen dager, og vi har i hvert fall fått skutt i vind. Det er helt sikkert, smiler 27-åringen.

Kanskje drar han også fordel av mange hjemlige treninger under lignende forhold.

– Jeg bor på Lillehammer og trener mye på Sjusjøen. Der er det også ofte mye vind. Jeg må vel si at jeg har trent mye i disse forholdene, sier Bjøntegaard.

– Du tror du kan få glede av de treningene her?

– Ja, det tror jeg så absolutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært