«Trump» og «Kim» kastet ut av OL-seremonien: – De kommer til å bli politianmeldt

Video: To personer utkledd som Donald Trump og Kim Jong-un ble kastet ut av stadionen i Pyeongchang.

To personer utkledd som USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skapte rabalder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt så ut til å gå rolig for seg under fredagens åpningsseremoni i Pyeongchang.

Men da den svenske OL-troppen var på vei ut på stadion for å motta publikums hyllest under åpningsseremonien, fanget kameraene opp noe uventet. To imitatorer utkledd som USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un hadde kommet seg inn på stadion og tatt plass på tribunen, skriver Expressen.

– Da vår sikkerhetssjef så det, gikk de bort og fjernet dem. Vi vil ikke ha dem her, sier Junggjon Lee, presseansvarlig I OL-organisasjonen til den svenske avisen.

Ingen vet hvor imitatorene nå befinner seg.

– De kommer til å bli politianmeldt, sier Lee.

Les også: Frykter bingoforhold på OL-sprinten

Stilte i bar overkropp

Pita Taufatofua bar Tongas flagg under åpningsseremonien i Pyeongchang. Foto: Petr David Josek / AP
Pita Taufatofua bar Tongas flagg under åpningsseremonien i Pyeongchang. Foto: Petr David Josek / AP

Pita Taufatofua fra Tonga kopierte innmarsjen sin fra Rio-OL da han marsjerte inn i bar overkropp i minusgrader under åpningsseremonien i Pyeongchang.

34-åringen fikk internasjonal oppmerksomhet etter at han smurte inn musklene sine med olje og stilte i bar overkropp på åpningsseremonien i Rio som Tongas flaggbærer.

Pyeongchang-OL truer med å bli et av de kaldeste gjennom historien, men det stoppet ikke Taufatofua fra å kle av seg igjen fredag. Til tross for at han lovet å beholde klærne på før åpningen, fikk OL-seerne se ham stjele showet nok en gang da han entret arenaen med glinsende brystkasse ikledd kun et tradisjonelt skjørt.

Taufatofua ble en umiddelbar hit etter Rio-OL og ble nevnt 45 millioner ganger på Twitter, før han senere også var gjest på ulike TV-programmer, i tillegg til at han fikk flere sponsoroppdrag.

Les også: Svindal får frysninger av kollegenes hyllest

Felles innmarsj

Taufatofua har byttet ut taekwondo med langrenn til årets OL.

Naken-stuntet til Taufatofua kom samtidig som Nord- og Sør-Korea marsjerte inn sammen i Pyeongchang.

En felles innmarsj er et stort kupp for «fredslekene» i Pyeongchang, som er om lag åtte mil fra grensen. Utøvere fra de to koreanske statene, som teknisk fortsatt er i krig med hverandre, marsjerte sammen under åpningsseremoniene for OL i 2000 (Sydney), 2004 (Aten) og 2006 (Torino).

Emil Hegle Svendsen er flaggbærer sammen med andre norske utøvere, trenere og støtteapparat under åpningsseremonien til vinter-OL på Pyeongchang Olympic Stadium i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Emil Hegle Svendsen er flaggbærer sammen med andre norske utøvere, trenere og støtteapparat under åpningsseremonien til vinter-OL på Pyeongchang Olympic Stadium i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nord-Korea boikottet sommerlekene i Seoul i 1988, så Pyeongchang blir første OL i Sør-Korea med nordkoreansk deltakelse.

Les også: Olsbu: – Det er alt eller ingenting

Bjørgen takket nei

Emil Hegle Svendsen fikk æren av å bære det norske flagget i Sør-Korea.

– Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrieren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet, sier Svendsen.

Skiskytteren er firedobbelt olympisk mester og deltar i OL for fjerde gang.

Marit Bjørgen ble som mestvinnende vinterolympier i troppen spurt om hun ønsket å bære flagget, men gullgrossisten går skiathlon allerede lørdag og takket nei.

Kim Yeon-Ah tente OL-ilden i Pyeongchang fredag ettermiddag. Sør-Koreas president Moon Jae-in hadde æren av å erklære vinterlekene for åpnet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært