Olsbu: – Det er alt eller ingenting

<p>Marte Olsbu er klar for første skiskytterøvelse under Pyeongchang-OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Marte Olsbu er klar for første skiskytterøvelse under Pyeongchang-OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Marte Olsbu går til lørdagens OL-debut i skiskyting med en «bære eller briste»-tankegang i hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Froland-jenta har ambisjoner foran sin første olympiske start og plasserer seg selv i gruppa av outsidere i medaljekampen på skiskytterarenaen i Alpensia.

– Jeg er en outsider i og med at jeg kun har tre pallplasser i verdenscupen fra før. Samtidig føler jeg at jeg har fått bevist for meg selv at alt kan skje på en topp dag, sier Olsbu til NTB.

De neste ukene skal det satses tøft for å realisere drømmen om en pallplass.

– Det er kun medaljer som gjelder i OL, det er vi helt enige om. Nå er det alt eller ingenting. Enten går det skikkelig bra, eller så går det skikkelig i dass. Man samler ikke på topp 20-plasseringer i OL, fastslår 27-åringen.

Les også: Fullstendig program for OL i Sør-Korea

Ingenting å skylde på

De siste forberedelsene til Pyeongchang-lekene har hun i stor grad gjort i italienske Antholz. Etter verdenscuprennene samme sted i slutten av januar, ble Olsbu værende igjen for å finpusse formen.

Planen er fulgt til punkt og prikke uten skjær i sjøen.

– Jeg har gjort det jeg kan. Jeg kan ikke se tilbake på noe nå og si at jeg burde gjort ting annerledes. Det er et bra utgangspunkt. Nå gjelder det bare å få det ut i konkurranse, sier Froland-jenta.

– Du har ingenting å skylde på hvis det går galt?

– Nei, jeg har ikke det. Bare meg selv.

Hun karakteriserer jobben som ble lagt ned i Antholz som «veldig bra». Belønningen kommer forhåpentligvis i dagene som kommer.

Lumsk vind

Skal Olsbu melde seg på i medaljekampen i Sør-Korea, må hun imidlertid beherske det som kan bli vriene vindforhold. Skiskytterarenaen er utsatt for vind. Ofte er vinden også av det ujevne slaget.

Olsbu krysser fingrene for at værgudene ikke får for stor innvirkning på medaljekampen.

– Jeg håper ikke det skjer. Mitt drømmescenario er at det er likt for alle. Jeg jobber ikke det kommer vindkast og blir urettferdig. Samtidig er dette en utendørsidrett, og det kan skje, sier hun.

Lørdag er det alvor i Alpensia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært