Strålende OL-vær før åpningshelgen

<p>Solen skinner over curlingsenteret i Gangneung fredag. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix</p>
Solen skinner over curlingsenteret i Gangneung fredag. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Bitende kulde er erstattet av knallvær og plussgrader i OL-byen Pyeongchang. Fredag åpnes vinterlekene offisielt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ettermiddag lokal tid var det åtte plussgrader nede ved kysten i Gangneung, der blant andre curlingspillerne og skøyteløperne holder til.

Oppe ved skiarenaene viste termometeret to varmegrader, og temperaturen var tilsvarende i fjellene der det konkurreres i alpine grener, snowboard og fristil.

Fredagsværet står i klar kontrast til det OL-deltakerne måtte stri med i starten av uken. Da var det opp mot 20 minusgrader, og den kjølige vinden gjorde det nærmest uutholdelig å oppholde seg utendørs.

Sure vindkast er det fortsatt i de ulike delene av OL-byen, men fredag kunne man for første gang skimte folk som kastet jakken på sin ferd mellom arenaene.

Klisterføre?

Lørdag åpnes OL for alvor, og Norges første medaljesjanse kommer i langrennskvinnenes 15 kilometer skiathlon fra klokken 16.15 lokal tid (8.15 norsk tid).

Da er det meldt 0 grader på langrennsstadion, noe som kan gi utfordringer for skismørere som har gjort OL-forberedelser i minusgrader de siste dagene.

Oppe ved snowboardparken, der herrene skal ut i slopestylekvalifisering, er det varslet noen få minusgrader fra morgenen, mens temperaturen bikker så vidt over nullpunktet utover ettermiddagen.

Snur igjen

Det er liten grunn til å tro at innslaget av mildvær vil vare særlig lenge. Allerede søndag er det meldt temperaturer på minus 13–14 grader på formiddagen ved skiarenaene, mens det vil holde seg rundt 10 minusgrader på kvelden, når skiskytterherrene skal i aksjon.

Også ved kysten og i de alpine områdene er det meldt minusgrader fra søndag og utover neste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært