Coutinho trygget finaleplassen for Barcelona

Philippe Coutinho jubler for scoring da Barcelona slo Valencia 2-0 og tok seg til nok en cupfinale. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Philippe Coutinho gjorde sitt første Barcelona-mål i returkampen mot Valencia torsdag. Katalanerne vant 2-0 og er klar for sin femte strake cupfinale.

Sammenlagt tok Barcelona seg videre med 3-0. Valencia yppet seg i en intens første omgang på Mestalla, men håpet om en snuoperasjon fikk seg en stygg knekk da Coutinho satte ballen i nettmaskene etter 49 minutter.

Brasilianeren scoret på en ball fra Luis Suárez. Duoen spilte i sin tid sammen i Liverpool, og nå ha de funnet tonen også i Barcelona. Suárez dro sørover i 2014, mens Coutinho i januar ble solgt til katalanerne for 160 millioner euro.

Det var stort sett Barcelona for alle pengene i annen omgang. Gjestene hadde flere sjanser til å øke til 2-0, men det skjedde først åtte minutter før slutt. Ivan Rakitic avsluttet pent på nok en målgivende pasning fra Suárez.

Valencia var nærmest scoring da Rodrigo headet i tverrliggeren etter et snaut kvarters spill.

Barcelona møter Sevilla i cupfinalen 21. april. Der jakter Messi og co. sin fjerde strake cuptriumf. Klubbens forrige finaletap kom mot erkefienden Real Madrid i 2014.