Dopingjegerne vekket stuptrøtt Lundby ved en feil

Maren Lundby måtte opp tidlig da Silje Opseth (t.v.) ikke våknet av at dopingkontrollørene banket på døra.
Maren Lundby måtte opp tidlig da Silje Opseth (t.v.) ikke våknet av at dopingkontrollørene banket på døra. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby skal sove til klokka 12 under OL, men både dopingjegere og nødalarmer sørget for tunge øyelokk da hoppjentene testet OL-bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolbukameratene-jenta er et av Norges fremste gullhåp i Pyeongchang. Lite søvn hindret ikke verdenscuplederen å være best i samtlige tre treningsomganger (107,5, 105,5 og 105,5 meter).

– Vi sover til 12 på dagen, bortsett fra i dag da dopingkontrollørene hamret på døra klokka 6. Og deretter ringte nødalarmen klokka 9.17, forteller Lundby til NTB.

Oversikt: Her er OL-programmet, dag for dag

Sov som en stein

Bøverbru-jenta var riktignok ikke den kontrollørene skulle ha tak i da hun hoppet opp av senga i halvsøvne.

– Jeg åpnet døra, men det var ikke meg de skulle ha tak i, men Silje (Opseth). Så det var dobbel smell på meg, ler Lundby etter å ha ristet av seg søvnmangelen.

– Jeg sov som en stein, unnskylder Opseth seg.

– Jeg tror ikke jeg rakk å tenke så mye, for jeg var så trøtt. Men jeg visste jo at det kunne bli tilfelle (under et OL), og da var det bare å bli med og få det gjort, fortsetter Holeværingen-hopperen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dopingekspert: – Beskyldningene i dokumentaren er alvorlige

Og ikke før hadde hoppjentene falt til søvn igjen, før nødalarmen ringte på telefonen.

– Vi fikk en nødalarm som sto på koreansk. Jeg skjønte ikke noen ting, men har fått noe lignende i Japan tidligere. Den gangen var det jordskjelv. Så jeg måtte inn på diverse nettsider for å se om vår gode venn i Nord-Korea hadde trykket på (atom)knappen, men heldigvis var det ikke noe sånt denne gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommentar: «De har bestemt seg for at Norge driver med organisert doping, helt uavhengig av sannheten»

Skremte konkurrentene

I hoppbakken gikk nok alarmen hos Lundbys konkurrenter, for vinterens suverene hopper viste gulltakter.

– Jeg er godt fornøyd med starten, men jeg vet at det har svært lite å si med tanke på konkurransen mandag, sier Lundby.

– Men en skikkelig kul bakke når man fikser den. Man får litt mer flyfølelse enn i Ljubno, hvor vi var før OL. Det er en stor 90-meter (K98). Jeg velger å tro at den passer meg bra. Jeg har mine styrker i flyginga, sier OL-håpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Betryggende gullform?

– Jeg føler meg tryggere på bakken enn når jeg kom. Jeg hadde «feeling» i dag. Det hadde jeg ikke da jeg var i fjor. Jeg hadde ingen gode hopp her i fjor, men da hadde jeg jetlag og massevis av underskudd på søvn, sier Toten-hopperen.

Silje Opseth var nummer 22, 19 og 17 i sine treningsomganger med svev på 84,5, 98 og 94,5 meter. Hoppjentene testet OL-bakken for første gang torsdag. Mandag kan Lundby bli tidenes første norske kvinnelige gullhopper i et OL.

Aktuelt: Dopingekspert Lereim: – IOC har vært skandaløst trege