Stöckl etter kvaliken: – De vet hva de har gjort feil

Daniel-André Tande ble beste norske på sjuendeplass under hoppkvalifiseringen i OL torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Daniel-André Tande ble beste norske på sjuendeplass under hoppkvalifiseringen i OL torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landslagssjef Alexander Stöckl sier hans hoppere vet hva de har å jobbe med etter at beste norske endte på 8.-plass i hoppkvalifiseringen til liten bakke i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av fire nordmenn landet på 100 meter i kvalifiseringen som ble vunnet av Andreas Wellinger. Alle de norske hopperne kom seg trygt videre fra kvalifiseringen, men hadde lite å stille opp med mot tyskeren.

Daniel-André Tande ble beste nordmann på åttendeplass.

Både Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Tande landet på 100 meter i kvalifiseringen torsdag. Robert Johansson, fjerde og siste nordmann, landet på 98 meter.

– Gutta har noe å jobbe med. De vet akkurat hva de har gjort feil, spesielt Forfang og Robert, sa en middels fornøyd Stöckl til Eurosport etter kvalifiseringen og la til at han vet hopperne har et visst press på seg etter en meget god sesong.

– Det er høye forventninger, men jeg føler vi er godt forberedt.

Oversikt: Her er OL-programmet, dag for dag

Sportssjefen fornøyd med debutantene

Ingen av de fire nordmennene maktet å blande seg inn i teten, mens vinneren Wellinger hoppet 103 meter. Han vant foran polske Kamil Stoch og Dawid Kubacki.

Johann André Forfang, som vant generalprøven før OL, ble nummer 13. Stjernen endte på 15.-plass, mens Johansson måtte nøye seg med 19.-plass.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var likevel godt fornøyd med sine elever.

– Vi stilte med fire debutanter i OL-sammenheng som alle kvalifiserte seg greit. Daniel har en fin utvikling på hoppingen uten å være helt maks. Da lover det bra med åttendeplass, kun ti poeng bak (Wellinger), sier han til NTB.

Kommentar: «De har bestemt seg for at Norge driver med organisert doping, helt uavhengig av sannheten»

Har planen klar

Han sier videre at trenerteamet har en klar strategi på hvordan de skal få ut lagets potensial i konkurranserennene.

– Vi har et veldig klart bilde på hvordan vi skal klare å ta ut det laget er godt for, og gleder oss til lørdagens renn.

Aktuelt: Skiene til de norske OL-håpene smelter

Personvernpolicy