Virus-epidemi herjer i OL-byen: – Vi er ekstremt påpasselige

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et omgangssykevirus er i omløp i området rundt OL-byen Pyeongchang. I den norske troppen tar man alle forholdsregler for å unngå smitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre personer i området skal være smittet av noroviruset.

– Jeg har fått beskjed om (at det går) et sånt norovirus. Det var 300 tilfeller i området her, og da er det vel erklært en såkalt epidemi. Det gjelder å være forsiktig, holde seg unna forsamlinger og passe på litt, sier landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, til NTB tirsdag.

Hele 1200 sikkerhetsvakter er sendt bort fra OL-området, ifølge SVT. 41 av disse skal være rammet av etter oppkast og diaré.

Ingen syke nordmenn

Olympiatoppens vinteridrettssjef og fungerende leder for den norske troppen i Pyeongchang, Helge Bartnes, bekrefter også at man er oppmerksomme på den mulige smittefaren.

– Ja, vi er veldig nøye på all hygiene, ekstremt påpasselige. Det er jo ting vi er vant til fra mesterskap før. Så hvis vi gjør det vi skal, med god håndhygiene, håper vi at vi skal unngå det, sier han til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er den ingen tegn til sykdom i den norske troppen.

– Det ser veldig bra ut. Mange utøvere har vært her et par dager. Så langt går det veldig bra, vi har ikke noe sykdom, det er veldig god stemning, og utøverne er positivt overrasket over hvor bra det er her, sier Bartnes.

Kaldt

Gradestokken i Pyeongchang viser riktig nok mange flere minusgrader enn det man regnet med for noen uker siden.

– Kulden er en utfordring. Vi følger spent med på værmeldingen. Det er noe alle tar hensyn til når de trener, sier troppssjefen.

Tirsdag bikket gradestokken 20 minus i Pyeongchang. Det hindret ikke de norske langrennsløperne i å trene i OL-løypene. Landslagssjef Løfshus innrømmer samtidig at man vurderer situasjonen nøye.

– Det blir individuelle vurderinger fra dag til dag. Det er ingen som har kjørt noe hardt her ute så langt i hvert fall. De som ønsker å puste litt ekstra, gjør det inne. Det handler om belastningen på luftveissystemet, sier han.

Trøsten er at værmeldingene tyder på langt mildere vær i OL-området når de første medaljene skal deles ut kommende helg.