Ustjugov og 31 andre russere ber CAS overprøve IOC i et siste forsøk på å få delta i Pyeongchang-OL

Sergej Ustjugov håper en sen anke i CAS-domstolen skal redde hans OL-deltakelse i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sergej Ustjugov håper en sen anke i CAS-domstolen skal redde hans OL-deltakelse i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sergej Ustjugov og 30 andre russere ber CAS om å overprøve IOC, slik at de får gå i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale olympiske komité har nektet å invitere mer enn 169 russiske idrettsutøvere til vinterlekene i Pyeongchang.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) starter trolig OL-høringen allerede onsdag. En beslutning fra CAS vil komme så raskt det lar seg gjøre, heter det i en pressemelding.

Ekspressbehandling

IOC nekter å utvide invitasjonslisten over russere som er velkommen i Pyeongchang-OL, men siste ord i saken er ikke sagt.

Nå håper ytterligere 32 russere å få delta i OL etter en ekspressbehandling i CAS.

Kun utøvere som IOC mener beviselig er rene har fått invitasjon til årets vinterleker. I forrige uke ble en rekke russere frikjent av CAS-domstolen, uten at IOC valgte å åpne for flere invitasjoner.

– Min følelse er at IOC gjør alt de kan for å motarbeide Russland. De vil ganske enkelt ikke ha med de beste russiske løperne, for de vil ikke at de skal komme hit å ta medaljer, sa den russiske landslagssjefen i langrenn, Markus Cramer, til svenske Aftonbladet forrige uke.

«Olympiske aktive fra Russland»

Russland er anklaget for omfattende statsstøttet dopingmisbruk under Sotsji- OL i 2014. I desember ble landet utestengt fra OL, men 169 russere får delta under såkalt nøytralt flagg.

I Pyeongchang går russerne under betegnelsen «Olympiske aktive fra Russland» (OAR).