Tande viste kjempeform før OL med seier i Willingen

Daniel-André Tande gikk til topps i Willingen lørdag. Foto: Arne Dedert / DPA / AP / NTB scanpix
Daniel-André Tande gikk til topps i Willingen lørdag. Foto: Arne Dedert / DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel-André Tande er virkelig i dytten før OL. Lørdag vant han verdenscuprennet i tyske Willingen etter å ha hoppet seg opp fra fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tande var nummer fire etter første omgang, men et svev på 146,5 meter i finalen var nok til å sikre verdenscupseieren foran hjemmehåpet Richard Freitag.

– Jeg trodde ikke finalehoppet skulle holde, så jeg er ganske overrasket for å være ærlig, sa Tande i det offisielle FIS-intervjuet.

Verdenscuprennet var det nest siste før OL i Sør-Korea starter.

Kamil Stoch ledet etter første omgang, men den polske formhopperen sviktet i finaleomgangen og hoppet kun 137,5 meter. Det holdt til fjerdeplass, mens hans landsmann Dawid Kubacki ble treer.

Klinket til

Tande hadde første omgangs nest lengste svev med 148 meter, men stilkarakterer og vindkompensasjon gjorde at han måtte nøye seg med fjerdeplass og 128,1 poeng før finaleomgangen. Det var 7,8 poeng opp til den polske lederen.

I likhet med Tande er også Stoch i kjempeform når OL er rett rundt hjørnet. Han hadde ikke de beste forholdene lørdag, men klinket til med 146 meter i første omgang. Det holdt til ledelse, til tross for at annenmann Freitag hadde omgangens lengste hopp med 149,5 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Freitags annenplass kom etter at tyskeren hoppet 141,5 meter i finaleomgangen.

Forfang på 7.-plass

Johann André Forfang ble nest beste norske på sjuendeplass, mens Robert Johansson fulgte på plassen etter. Anders Fannemel ble nummer 11, mens Halvor Egner Granerud endte på 17.-plass.

Tom Hilde gjorde comeback i verdenscupen, men veteranen måtte se langt etter finaleomgang etter et hopp på 112 meter. Det holdt kun til 46.-plass.