Sánchez hjalp United til seier i hjemmedebuten

Alexis Sánchez fikk nettsus i sin første kamp som Manchester United-spiller på Old Trafford. Chileneren satte inn 2-0-målet mot Huddersfield. Foto: Martin Rickett / PA / AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Romelu Lukaku og Alexis Sánchez bidro med hver sin scoring da Manchester United slo Huddersfield 2-0 på Old Trafford i Premier League.

Tirsdag 6. februar er det 60 år siden åtte Manchester United-spillere mistet livet i flyulykken i München, Tyskland. Tragedien ble markert med ett minutts stillhet før kampstart på Old Trafford lørdag.

Og hjemmelaget minnet falne helter med seier. Trepoengeren gjør at «de røde djevlene» legger press på rivalene i den engelske toppstriden. United er tabelltoer, men det skiller hele 13 poeng opp til serieleder og byrival City.

Alexis Sánchez fikk sin hjemmedebut på Old Trafford. Chileneren takket for tilliten ved å sette inn Uniteds 2-0-scoring etter straffe. 29-åringen bommet fra ellevemeteren, men satte returen i mål.

Pogba benket

José Mourinho vraket Paul Pogba fra start. I stedet fikk unggutten Scott McTominay sjansen på midten. Spillere som Anthony Martial og Phil Jones manglet også fra startelleveren som måtte strekke våpen borte mot Tottenham i midtuken. Både Pogba og Martial kom innpå etter hvert.

United hadde som ventet mye ball på eget gress, men uten å skape voldsomt mange sjanser før hvilen. Noen ble det likevel. Jesse Lingard kom alene mot mål etter åtte minutters spill, men avslutningen fra litt skrått hold gikk rett på Huddersfields danske keeper Jonas Lössl.

Vertene ville ha straffespark da McTominay gikk ned i en hodeduell i det 19. minutt, men United-spillernes protester ble vinket vekk av dommer Stuart Attwell.

Hjemmedebutanten Sánchez prøvde seg fra distanse i det 26. minutt, men Lössl vartet opp med en flott redning og slo ballen unna. Huddersfield hadde på sin side lite å komme med.

Hull på byllen

Etter pause fortsatte United å presse bortelaget tilbake på banen. Sánchez kom til skudd to minutter ut i 2. omgang, men Huddersfield-forsvaret fikk blokkert med nød og neppe. Like etter fikk Juan Mata sjansen fra kloss hold, men også denne gangen avverget bortelaget.

Kort tid etter maktet ikke gjestene å stå imot mer. Romelu Lukaku satte ballen i venstre hjørne etter et godt innlegg fra Juan Mata ute på venstresiden.

13 minutter etter 1-0-målet var kampen i realiteten kjørt. Sánchez gikk ned i en duell i boksen, og dommer Attwell pekte på straffemerket. Chileneren bommet først, men satte returen enkelt i mål, naturlig nok til hjemmefansens glede.

Lukaku fikk muligheten til å gjøre 3-0 etter drøyt 70 minutter, men spissens avslutning var for svak.

Huddersfield maktet ikke å mobilisere til et comeback mot slutten. Dermed ebbet det ut i tomålsseier og tre viktige poeng for Mourinhos mannskap.