Giroud ble Chelsea-spiller

Olivier Giroud ble onsdag klar for Chelsea, som hentet ham fra Arsenal for nesten 200 millioner kroner. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix
Olivier Giroud ble onsdag klar for Chelsea, som hentet ham fra Arsenal for nesten 200 millioner kroner. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Chelsea fullførte onsdag kjøpet av den franske landslagsspissen Olivier Giroud fra byrival Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen koster 18 millioner pund (195 millioner kroner) og har signert en 18 måneder lang kontrakt. Passende nok får han også draktnummer 18.

– Chelsea er et av de største lagene i Premier League. De har vunnet kanskje flest trofeer av alle de siste seks-sju årene. Det er en diger klubb, og jeg er stolt av å signere for Chelsea. Jeg gleder meg til å spille her, sa Giroud til klubbens nettsted.

Overgangen var et viktig ledd i en trekant av overganger mellom Arsenal, Chelsea og Borussia Dortmund som gjorde det mulig for Arsenal å signere Pierre-Emerick Aubameyang.

Den tyske klubben ville ha en erstatter før Aubameyang fikk gå, og fikk det da Chelsea etter å ha hentet Giroud lot belgiske Michy Batshuayi reise til Dortmund på en leieavtale.

Giroud scoret 105 mål på 252 kamper for Arsenal etter overgangen fra Montpellier i 2012.

Personvernpolicy