NBA-profil slo 40 år gammel rekord

James Harden storspilte for Houston Rockets tirsdag. Foto: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva / NTB scanpix
James Harden storspilte for Houston Rockets tirsdag. Foto: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Houston Rockets-stjernen James Harden ble tirsdag den første spilleren i NBAs historie som scoret 60 poeng i én kamp og samtidig gjorde en «triple double».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harden satte også klubbrekord i antall scorede poeng i én kamp i 114-107-seieren mot Orlando Magic. Det meste lyktes for superstjernen som endte på nøyaktig 60 poeng i kampen.

Begrepet «triple double» benyttes når en spiller når tosifret antall både i poeng, returer og poenggivende pasninger i én og samme kamp. Det er ikke så rent sjelden at en spiller klarer det, men at poengkolonnen viser mer enn 50 poeng er uhyre sjelden.

Harden rundet 60 poeng tirsdag da han satte fire poeng i et og samme angrep mot slutten av kampen. Rockets-profilen prikket inn et trepoengsskudd, samtidig som han ble taklet ulovlig av Magic-spiller Mario Hezonja. Det påfølgende straffeskuddet fant også veien til kurven.

Publikum svarte med å reise seg fra stolene sine da bragden var et faktum. Harden selv klappet i hendene og kostet på seg et lite smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I flytsonen

– I dag var jeg rett og rett svært aggressiv. Jeg var i angrepsmodus, sa rekordmannen etter kampen.

Det er niende gang i karrieren Rockets-stjernen scorer mer enn 50 poeng i en kamp.

– Jeg var så i min egen verden og fokusert på hvordan jeg kunne påvirke kampen. Selv da treneren snakket. Jeg fikk ikke med meg noen ting, fortalte Harden.

Etter kampen ble han hyllet på sosiale medier av en lang rekke NBA-profiler. Gratulasjoner kom det også fra Rockets-legenden Calvin Murphy, som hadde den gamle klubbrekorden i antall scorede poeng i én kamp. Den lød på 57 poeng og stammet fra 1972.

– Gratulerer til Harden for å ha slått rekorden min. Jeg har vært beæret over å ha klubbrekorden i 40 år. James, du er klasse, skrev han på Twitter.

Passerte Jordan

Den gamle NBA-rekorden for antall scorede poeng i en «triple double» tilhørte Michael Jordan og Russell Westbrook. Begge klarte 57 poeng, Jordan i desember 1992 og Westbrook i mars i fjor.

– Jeg har vel hatt 52, 53 og 54 poeng noen ganger, men jeg ante ikke hva rekorden var, sa Harden tirsdag.

Rockets-spilleren er for øvrig oppvokst i Los Angeles, i samme nabolag som tennissøstrene Serena og Venus Williams har sitt barndomshjem.