Cech-brøler da Swansea tok seg av Arsenal

Mesut Özil omringes av Swansea-spillere i Premier League-kampen tirsdag. Foto: Nick Potts, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal-keeper Petr Cech tabbet seg helt ut og bidro til Swansea-seier i Premier League tirsdag. Jordan Ayew og Sam Clucas ble heltene da jumboen vant 3-1.

Målvakten skulle klarere en ball i annen omgang og var nesten upresset. Cech bommet grovt og serverte ballen til Ayew.

Det var starten på en ny tung dag for Arsenal-manager Arsène Wenger. Swansea lå klistret på bunnen av tabellen før kampen startet.

Fem minutter før slutt scoret Sam Clucas sitt annet mål for kvelden og dro gardinen ned for Arsenal.

Arsenal tapte nytt verdifullt terreng. Nå er det åtte poeng opp til fjerdeplassen som gir en mulighet til å nå Champions League neste sesong. Nacho Monreal ga gjestene 1-0 etter vel en halvtimes spill da han skled inn Mesut Özils innlegg.

Miss

Men ledelsen holdt bare i et minutts tid, og Özil var involvert med negativt fortegn da utligningen kom. Han ga fra seg ballen i kamp med svensken Martin Olsson. Kort etter scoret Clucas og ordnet 1-1.

Wenger kastet inn Olivier Giroud fra reservebenken etter pause. Det kan bli det siste angriperen gjorde i Arsenal-drakt. Han er et hett navn på ryktebørsen for et klubbytte. Angivelig er han på vei til Chelsea.

Overgangsvinduet stenger onsdag.

Arsenal møter Everton hjemme i neste runde, mens Swansea skal besøke Leicester.

Lett

Liverpool hadde stålkontroll borte mot Huddersfield tirsdag og vant 3-0. Emre Can, Roberto Firmino og Mohamed Salah (straffe) scoret.

Liverpool strammet grepet om fjerdeplassen og er oppe på like mange poeng som tredjeplasserte Chelsea, fem foran Tottenham og altså hele åtte foran Arsenal.

West Ham og Crystal Palace spilte 1-1 i London-derbyet etter mål av Christian Benteke for Palace og Mark Noble (straffe). Lagene er på henholdsvis 10.- og 12.-plass.