Klæbo dropper 15-kilometeren i OL

Johannes Høsflot Klæbo over mål som vinner av sprinten i Seefeld lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Johannes Høsflot Klæbo over mål som vinner av sprinten i Seefeld lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo (21) går de to første distansene i OL, men står over 15-kilometeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag kom uttakene til de tre første langrennsøvelsene i mesterskapet i Sør-Korea.

Det var ventet at verdenscuplederen Klæbo ikke går 15-kilometeren. Klæbo er også påtenkt oppgaver i både stafett og lagsprint, og ingen blir overrasket om han også får tillit på den avsluttende femmila om ting går hans vei tidlig i mesterskapet.

Klæbo har en verdenscupseier på 15-kilometer individuellstart i klassisk. Før jul ble han nummer ti på 15-kilometer individuellstart i fristil i Toblach.

Totalt har 21-åringen tolv triumfer i verdenscupen. Ni av dem har kommet denne sesongen.

– Internasjonale resultater teller mest

På åpningsdistansen skiathlon søndag 11. februar får Klæbo med seg Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund på laget. Sundby, Krüger og Holund får også gå 15-kilometeren i fri teknikk med individuell start. Her blir Finn Hågen Krogh sistemann på det norske laget. Den distansen går fredag 16. februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

OLs andre distanse er sprinten. Det norske laget der blir som ventet bestående av Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg med Sondre Turvoll Fossli som reserve. Sprinten går tirsdag 13. februar.

– Internasjonale resultater teller mest for uttaket, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

Kan ta grep

Landslagstreneren sier det ble et relativt enkelt uttak med tanke på det som har skjedd i løpet av vinteren. Han ønsker ikke å gå ut med navnene på reservene, men bekrefter at de er informert om hvilken posisjon de har.

– Noen vil hevde at Emil Iversen og Finn Hågen Krogh har sterkere avslutningsegenskaper enn for eksempel Hegstad Krüger og Holund på en skiathlon?

– Nå er vi mest interessert i å bygge opp de løperne vi har tatt ut. Emil skal gå klassisk sprint bare to dager etter skiathlon, og han skal forberede seg maksimalt til den. Finn Hågen har vært litt opp og ned, og har ikke levert så bra i klassisk som vi har ønsket, sier Hetland.

– Det er også viktig å poengtere at dette er intensjonslag. Vi er klare til å ta grep hvis det viser seg at noen ikke er i form når vi er i gang, tilføyer han.