NIF-styre på sparebluss reiser ikke til OL

Idrettspresident Tom Tvedt reiser til vinter-OL, men det gjør ikke resten av NIF-styret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Idrettspresident Tom Tvedt reiser til vinter-OL, men det gjør ikke resten av NIF-styret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettspresident Tom Tvedt drar til vinter-OL som eneste ordinære representant for styret i Norges Idrettsforbund (NIF). Årsaken er trange økonomiske tider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbundets styre og administrasjon kommer til å ha betydelig færre folk til stede under årets OL og Paralympics enn det som har vært vanlig tidligere.

Fra NIF-styret reiser Tvedt og visepresident Kristin Kloster Aasen, men sistnevnte er først og fremst til stede i OL som medlem av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Også generalsekretær Karen Kvalevåg og ytterligere seks personer fra NIF-administrasjonen vil være på plass i Sør-Korea.

– Det har jo vært vanlig at styret har hatt én periode i OL og én i Paralympics. Men på grunn av den økonomiske situasjonen som NIF har stått i, har styret tatt dette ansvaret og sagt at det ikke reiser til Sør-Korea, sier Tom Tvedt til NTB.

– Det har vært en vanskelig beslutning, for det er noe med å være representert, å være til stede på arenaene og at hele idrettsfamilien er samlet. Så det har jo en pris, men idrettsstyret gjorde altså dette valget med bakgrunn i økonomi, fortsetter idrettspresidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veldig spesielt

Han forteller at NIF fortsatt vil få gjennomført et gjesteprogram under OL, og at han er glad for at personer fra det offentlige Norge vil komme på besøk. Samtidig synes han det er spesielt å reise til OL som eneste representant fra idrettsstyret.

– Ja, det er veldig spesielt at verdens beste idrettsnasjon ikke blir representert med styret sitt. Men sånn er situasjonen i Norge, og vi må ta de økonomiske konsekvensene som ligger til grunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aasen skulle gjerne sett en større delegasjon fra den norske idrettsledelsen under lekene i Pyeongchang.

– Det er realitetene som styrer beslutninger som blir tatt. Det er klart at for idrettsstyrets del skulle man ønsket at man var flere, men sånn er det. Praksisen, i alle fall i min periode, har vært at hvert idrettsstyremedlem har reist til ett OL og ett Paralympics i løpet av sin styreperiode, sier det norske IOC-medlemmet til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal være nøkterne

Kvalevåg beskriver avgjørelsen som et lurt trekk i en tid der pengebruken i idrettsforbundet har vært oppe til heftig debatt.

– Det er viktig at vi er nøkterne på alt og bygger opp igjen omdømme og tillit, så får vi se hva som er rett framover. Jeg tenker slik at man til enhver tid må se på hva som gagner den situasjonen man er i. Man reiser fordi det skal gi noe tilbake til norsk idrett, sier generalsekretæren til NTB og fortsetter:

– Jeg tenker derfor at det er et veldig riktig valg. Der er få fra administrasjonen som reiser. Jeg og idrettspresidenten er invitert og drar på IOCs regning, så det er et ganske begrenset antall.

– Det er langt færre enn under tidligere OL?

– Ja, det tror jeg. Riktig nok har jeg ikke sjekket hvem som har vært med før, men det er få denne gangen.

OL-ilden i Sør-Korea tennes 9. februar.

Aktuelt:

Idrettspresidenten: – Det har vært utfordrende mellom den tidligere kulturministeren og meg

Tom Tvedt: – Ikke dette jeg sa ja til da jeg ble president