Sverige kollapset stygt i EM-finalen

De svenske spillerne gikk på en stjernesmell etter pause i EM-finalen mot Spania. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix
De svenske spillerne gikk på en stjernesmell etter pause i EM-finalen mot Spania. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sveriges herrelandslag i håndball ledet til pause i EM-finalen mot Spania, men klappet sammen i 2. omgang. Spanjolene snudde og vant 29-23.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spania hadde fire finaletap i EM-historien å se tilbake på, men søndag klaffet det i Zagreb. Svenskene ledet med to mål til pause, men etter hvilen kollapset de gul- og blåkledde. Til slutt kunne spanjolene, som tapte EM-finalen mot Tyskland i 2016, feire seksmålsseier.

Sverige jaktet sitt femte EM-gull, men det ville seg altså ikke for Kristján Andréssons mannskap.

– Dette var helt enkelt en kollaps. Jeg synes vi var bra i hele første omgang, men så vet jeg ikke hva som skjer, sa Jim Gottfridsson til TV 3.

Sjokk

Lagene fulgte hverandre tett før hvilen. Svenskene ledet på det meste med tre mål (14-11), men spanjolene reduserte til 12-14 halvminuttet før pausesignalet.

Og Spania åpnet knallsterkt i annen omgang. To kjappe mål ga 14-14 to minutter ut i omgangen, og plutselig var spanjolene i føringen med 16-14. Elleve minutter ut i omgangen sto det 19-15 til Spania, og Sverige valgte å ta sin tredje timeout.

Andrésson fikk ikke svarene han ønsket seg. I stedet fortsatte Spania å dominere.

Tomhet

I 2. omgang gjorde Sverige kun to mål i løpet av nesten 20 minutter. Gottfridsson mente laget ble grepet av panikk.

– Vi prøvde mye, men traff ikke på noe. Nå har vi mye å tenke på, men akkurat nå føler jeg bare en tomhet. I 27 dager har vi kriget og gjort alt for å vinne gullet, men rotert det helt bort. Vi gikk tom for bensin og hadde ikke noe motsvar, sa han.

David Balaguer og Ferrán Solé (fem mål hver) var toneangivende for det spanske gullaget. Jesper Nielsen bidro med fem scoringer og ble toppscorer for svenskene, men til liten nytte.

Personvernpolicy