Diggins vant OL-generalprøven foran Weng

<p>Jessica Diggins var best i Seefeld. Foto. Andrea Solero/ANSA via AP / NTB scanpix</p>
Jessica Diggins var best i Seefeld. Foto. Andrea Solero/ANSA via AP / NTB scanpix

Amerikanske Jessica Diggins vant det siste verdenscuprennet i langrenn foran OL. Heidi Weng og Ragnhild Haga fulgte nærmest. Marit Bjørgen slet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 10 kilometer lange fellesstarten i Sveits ble en kamp mellom amerikanske Diggins og et kobbel norske løpere. I den siste bakken tråkket Diggins til og la de jaktende norske jentene noen meter bak seg.

Forspranget ga det amerikanske OL-håpet aldri slipp på inn mot mål.

Heidi Weng holdt Ragnhild Haga bak seg i kampen om andreplassen, mens Ingvild Flugstad Østberg kom i ensom majestet til fjerdeplass.

Marit Bjørgen hadde en tung dag i Seefeld. Langrennsdronningen fra Rognes så tidlig seig ut i kroppen og måtte jobbe hardt for å henge med tetgruppa allerede på den andre runden.

Bjørgen skjerpet seg mot slutten og plukket flere plasseringer. Til slutt ble det femteplass for et av Norges aller fremste gullhåp under vinterlekene i Pyeongchang. Søndag var Bjørgen slått av vinneren Diggins med 16,7 sekunder.

Kari Øyre Slind, som tidligere denne uken ble tatt ut til OL, gikk inn til sjuendeplass. Samme plassering ble det i Planica for én uke siden.

Personvernpolicy