Klæbo tok ny sprintseier i verdenscupen

Johannes Høsflot Klæbo på sprint prolog menn i Seefeld.
Johannes Høsflot Klæbo på sprint prolog menn i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo kommer til OL i Pyeongchang som verdens suverent beste langrennssprinter. Lørdag vant han enkelt verdenscupsprinten i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen var i nærheten av å matche farten til Klæbo verken i prologen eller i utslagsrundene. I finalen hadde han franske Lucas Chanavat nærmest seg på resultatlista. Svenske Calle Halfvarsson fulgte på tredjeplass.

Dermed kunne den norske OL-favoritten juble for sesongens niende verdenscupseier.

I lørdagens prolog hadde han nesten fem sekunder bedre tid enn nærmest konkurrent.

Emil Iversen endte på sjetteplass i lørdagens sprintfinale i Seefeld.

– Jeg er i utgangspunktet fornøyd med å komme til finalen. Det kom en russer som ikke er så flink som meg til å kjøre nedover, og da fikk jeg ikke kjørt den linja jeg ville. Jeg tapte terreng og kom aldri tilbake, sa Iversen til NRK.

Northug viste muskler

Sondre Turvoll Fossli, Pål Trøan Aune og Even Northug røk alle ut i kvartfinalene. Northug var riktignok svært nær avansement, men målfotoet plasserte franske Richard Jouve foran ham. Ett hundredel skilte de to i tid etter en rivende spurt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg posisjonerte meg litt feil i den siste bakken, men det er alltid lett å være etterpåklok, sa lillebror Northug til NRK.

Sondre Turvoll Fossli ble tidligere denne uken tatt ut til OL i Pyeongchang. I Sør-Korea skal sprinten gås i klassisk stil. Det passer normalt sett Hokksund-gutten noe bedre.

Sundby utslått

Verken Kasper Stadaas, Martin Johnsrud Sundby eller Sindre Bjørnestad Skar maktet å kvalifisere seg for kvartfinalene. Skar gikk over ende.

– Jeg falt på det verst tenkelige stedet i løypa og mistet all fart, sa han til NTB.

Stadaas hadde ingen slik unnskyldning.

– Det gikk bare ikke fort nok. Jeg trodde at det gikk fortere inn mot mål enn det gjorde. Jeg får håpe på flere sjanser i verdenscupen, sa han til NTB.

Sundby kom noen små tideler for sent til å sikre seg plass i kvartfinalene. 33-åringen manglet 65 hundredeler på avansement. 33.-plass holdt ikke ettersom kun de 30 beste går videre.

Sundby hadde det travelt etter prologen. Han hadde ikke tid til å prate. Det bar rett ut i løypene for å gå mer på ski.