EM-Johannessen om Mørk-saken: – Litt merkelig timing

Gøran Johannessen pakker og drar fra hotell Panorama i Zagreb etter at Norge ble slått ut av EM onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Gøran Johannessen pakker og drar fra hotell Panorama i Zagreb etter at Norge ble slått ut av EM onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gøran Johannessen sjauet bagasje på det norske spillerhotellet etter EM-exiten. Han er kritisk til Nora Mørk-saken og eget lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To spillere på landslaget hadde mottatt de private Mørk-bildene sist høst. Noen dager inn i EM, ble det en stor sak i mediene etter at VG først omtalte saken.

Mørk sa til NTB at hun ikke kunne noe for tidspunktet.

– Jeg er veldig overrasket over at saken kom under mesterskapet spesielt når kvinnelandslaget sa at det ikke ville ha noe med det å gjøre under sitt mesterskap. Det gjorde meg litt irritert. Saken kunne jo ha blitt offentlig nå for eksempel, sier Johannessen til NTB og legger til at han synes timingen er litt merkelig.

Bakgrunn: Pappa Mørk: – Som å prøve å stoppe en flodbølge

Han sier saken ble debattert i laget og at den absolutt ikke burde ha sprukket midt i EM.

– I mesterskap kommer man inn i en boble, at man fokuserer kun på det. Men så blir man dratt litt ut av boblen. Det var ikke noe vi kunne gjøre noe med, så vi forsøkte å fokusere på det vi kunne gjøre noe med, sier Johannessen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I det store og hele tror jeg ikke det påvirket så mange av spillerne egentlig, men det var en veldig merkelig inngang til Østerrike-kampen.

Mørk-saken kommer trolig til å bli tatt opp i Norges Håndballforbund (NHF) med det første. Spillerne i den norske EM-troppen i Kroatia har reagert ganske kraftig på måten den kom ut i offentligheten på.

Onsdag ble det klart at mesterskapet er over for Norge som kun var to scoringer unna, mot Sverige eller Kroatia, for å nå semifinalen i EM.

Svenskene spiller om finaleplass mot Danmark fredag.

– Jeg tror de fleste på laget er enig om at dette er mye selvforskyldt og at vi burde ha klart det i løpet av kampene mot Frankrike, Kroatia og Sverige. Marginene har gått litt mot oss i EM, sier Johannessen til NTB.

Norge spiller VM-kvalifisering i juni. Mesterskapet går i Danmark og Tyskland neste år.

Bakgrunn:

Idrettspresidenten om Mørk-bildene: – Det er kriminelt å stjele bildene, det er kriminelt å dele dem

Sagosen om Mørk-saken: – Urettferdig framstilt

Håndballpresidenten: – Møter gjerne Nora når og hvor som helst i verden