Tre av fire OL-seere foretrekker tradisjonell TV-skjerm

TV via mobilen blir mer og mer populært. Mange vil nok følge Daniel-André Tande og de andre norske gullhåpene via mobil, selv om flertallet foretrekker tradisjonell TV-skjerm.
TV via mobilen blir mer og mer populært. Mange vil nok følge Daniel-André Tande og de andre norske gullhåpene via mobil, selv om flertallet foretrekker tradisjonell TV-skjerm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

OL inntar Snapchat og digitale medier, men tre av fire spurte sier de vil se vinterlekene fra Pyeongchang på vanlig TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en undersøkelse svarer 75 prosent at de vil se OL på tradisjonell TV-skjerm. 19 prosent svarer PC/Mac, fulgt av 17 prosent på nettbrett og 15 prosent på mobilseing.

– Selv om flere og flere velger mindre skjermer for å se TV-underholdning, ser vi at nordmenn flest fortsatt mener at de viktigste TV-øyeblikkene er best på den store skjermen, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV i en pressemelding.

Ikke overraskende er det aldersgruppen 60+ som er mest tro mot fjernsynsseing, mens de yngre er mer åpne for nye medieplattformer.

TV-skjermen er likevel vinneren hos de yngre, men i alderen 18–29 vil hele 33 prosent se vinter-OL via PC/Mac og 24 prosent bruke mobilen.

– Vi ser at TV-skjermen står sterkt i alle aldersgrupper. Sportsbegivenheter som OL er ofte noe man ser sammen, gjerne med familien, og da er TV-skjermen et mer naturlig midtpunkt enn den kanskje er til hverdags, sier Skarbøvik.