Medaljehåpet slukket tross 28-25-seier mot Sverige i håndball-EM

Torbjørn Bergerud og Norge kommer ikke til EM-semifinale i håndball denne gangen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Torbjørn Bergerud og Norge kommer ikke til EM-semifinale i håndball denne gangen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballgutta kan glemme EM-semifinale tross seier 28-25 i Sverige-duellen onsdag. Torbjørn Bergerud slo til med en kjempekamp som keeper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge måtte vinne med minimum fem mål for å ha sjansen til avansement. Det så ganske lyst ut på 9-6 før pause, og flere ganger senere flørtet Norge med å stikke ifra.

Men det gikk ikke. Det ble litt for mange tekniske feil og bomskudd (tre straffer blant annet) foran glisne tribuner i Arena Zagreb. Mot slutten satset Norge også på høy risiko i jakten på mål.

Rett ut

Det ble ampert etter at Jim Gottfridsson grisetaklet Sander Sagosen i bakken og fikk rødt kort.

Norge brukte muskelberget Henrik Jakobsen mye i forsvar denne gangen. Den norske defensiven var i lengre perioder på sitt aller beste og presset Sverige knallhardt.

Med slikt forsvarsspill tidligere i mesterskapet, ville Norge trolig ha vært nesten klar for semifinale før siste kamp i hovedrunden.

Slo til

Bergerud spilte rent ut strålende i 1.-omgangen der han endte på 55 i redningsprosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge gikk opp i 9-6-ledelse. Kristian Bjørnsen kunne ha lagt på til 10-6, men bommet. Samme mann, med sin svakeste angrepsomgang på lenge, ble avblåst for teknisk feil noen sekunder før pause.

Det som kunne blitt 13-10 til Norge endte i stedet med 13-12 da svenskene scoret i siste sekund av omgangen.

Kostbart

Norge tapte to kamper i EM før onsdagens oppgjør. Det ble 31-32 mot Frankrike i premieren og 28-32 for Kroatia lørdag. Begge ganger har landslagssjef Christian Berge sagt at hans lag nesten kastet bort seieren.

Det norske laget spilte bronsekamp i forrige EM (2016) uten å vinne den. I VM for et år siden ble det sølv for Norge etter tap for vertsnasjon Frankrike i finalen.

Nå går semifinalene fredag uten Norge. Neste sjanse kommer i VM i Tyskland og Danmark neste år. For å komme dit må Norge vinne en kvalifisering (dobbeltkamp) i juni. Trekningen skjer i Kroatia til helgen.