Kristoffersen tilbake der seiersrekka startet

Henrik Kristoffersen jubler etter at han vant verdenscuprennet i slalåm i Kitzbühel søndag. Tirsdag jakter han ny seier i Schladming, hvor han har vunnet tre ganger tidligere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen jubler etter at han vant verdenscuprennet i slalåm i Kitzbühel søndag. Tirsdag jakter han ny seier i Schladming, hvor han har vunnet tre ganger tidligere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen tok sin første verdenscupseier i Schladming i 2014. Tirsdag kan han samme sted ta sin 17. seier i karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag tok Kristoffersen sesongens første seier, da erkerival Marcel Hirscher ble slått med nesten sekundet i Kitzbühel.

Seieren var Kristoffersens 16. i karrieren, og det hele startet der han tirsdag står på startstrek. Ikke noe annet sted har han flere verdenscupseire – totalt tre ganger har han stått på toppen av pallen i Schladming – I 2014, 2016 og 2017.

– Det er der jeg har vunnet flest renn, sier han til NTB og forklarer om hvor vrien bakke som venter han torsdag.

– Det er alltid vanskelig i Schladming, det er litt halvbratt til tider. Så hvis man skal kjøre fort, må man tørre å slippe på. Men da blir også risikoen høyere, sier 23-åringen til NTB om hva som venter.

– Dønn solid

Søndag vant han endelig foran erkerival Marcel Hirscher. Kristoffersen har stått på pallen i samtlige renn denne sesongen, men det var først søndag han tok steget opp på toppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Kristoffersen tør ikke love en ny seier tirsdag.

– Jeg skal bare prøve å kjøre bra på ski, så får vi se.

Så langt denne sesongen hadde Kristoffersen tre andreplasser og tre tredjeplasser før seieren omsider kom i Kitzbühel.

– Stabilt høyt nivå, svarte Rælingen-gutten før Kitzbühel-rennet på spørsmål om hvordan han ville oppsummere sesongen så langt.

Søndag sa lagkamerat Leif Kristian Nestvold-Haugen omtrent det samme om Kristoffersen, etter at sistnevnte hadde vunnet i Kitzbühel.

– Dønn solid, han er ekstremt stabil i år. Det ser ut som han og Hirscher skal kjempe til siste slutt, både i sammenlagt-, slalåm- og storslalåmcupen i år, sa Nestvold-Haugen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal angripe

– Han er en vinner, han hater å tape. For Kristoffersen er det et nederlag å bli nummer to, spesielt hvis det er bak Hirscher. Men han og Hirscher er i en egen klasse, det er de som kjemper i hvert renn. Så de har nok noe vi andre har noe å lære.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestvold-Haugen kjørte inn til en 12.-plass etter å ha ligget godt an halvveis ned i finaleomgangen. En liten feil mot slutten spolerte mulighetene for en god plassering. Tirsdag står også han på startstreken i Schladming.

– Jeg kjører åpenbart godt om dagen, så jeg får bare angripe igjen. Jeg får prøve å ta lærdom av det som skjedde mot slutten av rennet i Kitzbühel, sier han til NTB.

Marcel Hirscher leder verdenscupen i slalåm 99 poeng foran Kristoffersen før rennet i Schladming. I storslalåm og sammenlagt er det samme rekkefølge, men med henholdsvis 55 og 154 poeng som skiller i favør Hirscher.

Tirsdag gjør Kristoffersen nok et forsøk på å kutte avstanden til sin argeste rival.