Tennisoverraskelse fra Edmunds

Kyle Edmund er klar for semifinale i Australian Open. Foto: Foto: AP Photo/Tertius Pickard / NTB scanpix
Kyle Edmund er klar for semifinale i Australian Open. Foto: Foto: AP Photo/Tertius Pickard / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Useedede Kyle Edmunds sto for en liten tennisbombe da han sikret seg semifinaleplass i Australian Open på bekostning av sterke Grigor Dimitrov tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bulgarske Dimitrov er nummer tre på verdensrankingen og var storfavoritt foran kvartfinalen mot britiske Edmunds i Melbourne. Det var imidlertid sistnevnte som til slutt jublende kunne strekke armene mot den australske kveldshimmelen.

Edmunds, som i øyeblikket er rangert som nummer 49 i verden, vant kampen med sifrene 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Kvartfinalekampen var over på to timer og 49 minutter.

I semifinalen møter Edmunds enten Rafael Nadal eller Marin Cilic.

Også på kvinnesiden ble kvartfinalene innledet med en overraskelse tirsdag. Australian Open-debutanten Elise Mertens slo like godt ut sterke Jelina Svitolina på en meget overbevisende måte.

Svitolina, som er nummer fire på verdensrankingen, tapte kampen 4-6, 0-6. Mertens brukte kun litt over en time på å fullførte bragden.

– Det var tøft for meg i dag fysisk. Jeg har problemer med hoften og begynte å kjenne den allerede etter finalen i Brisbane nylig. Jeg har vondt hele tiden, sa Svitolina, som hadde vunnet åtte kamper på rad før tirsdagens nederlag.

Mertens møter enten den danske verdenstoeren Caroline Wozniacki eller den useedede spanjolen Carla Suárez Navarro i sin semifinale.