Dansk EM-profil synes synd på motstander

Rasmus Lauge er forbannet på EHF. Foto: AP Photo/Thibault Camus / NTB scanpix
Rasmus Lauge er forbannet på EHF. Foto: AP Photo/Thibault Camus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Makedonia kommer til onsdagens avgjørende EM-slag mot Danmark med mindre enn et døgns hvile siden forrige kamp. Det utløser både dansk sympati og hoderisting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag møter makedonerne Tsjekkia i sin nest siste kamp i hovedrunden, før lagets semifinaleskjebne skal besegles mot Danmark onsdag. Mellom kampene er det mindre enn et døgn.

Danskene har på sin side hatt to kampfrie dager foran den viktige kampen.

– Det er helt håpløs planlegging. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan det kan være mulig at forholdene for lagene skal være så ulike på dette nivået, sier den danske playmakeren Rasmus Lauge.

Vinnerne av gruppe C og D, Makedonia og Spania, fikk tre kampfrie dager etter at det innledende gruppespillet var unnagjort. Til gjengjeld må begge lag gjennomføre sine tre kamper i hovedrunden på fire hektiske dager.

Det gir lagene som endte på andreplass i de to nevnte gruppene, Danmark og Tyskland, en klar fordel, mener Lauge.

– Helt klart. Vi kan holde den samme kamprytmen. Vi har i tillegg to dager pause foran den siste og avgjørende kampen. Det er urettferdig, sier dansken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmark var for øvrig i nøyaktig samme situasjon som Makedonia i EM for to år siden. Da vant laget sin innledende gruppe og møtte Sverige og Tyskland på mindre enn et døgn i hovedrunden.

Det kostet trolig de røde og hvite semifinaleplassen.

– Alt så lovende ut, men så skulle vi plutselig spille to kamper innenfor 20 timer. Hva er det for noe? Hva tenker EHF på? Spør Lauge.

EHF er Det europeiske håndballforbundet.