Tennisspiller fikk kjempebot etter Australian Open-exit

Mischa Zverev trakk seg fra sin 1. rundekamp i Australian Open. Foto: AP Photo/Dita Alangkara / NTB scanpix
Mischa Zverev trakk seg fra sin 1. rundekamp i Australian Open. Foto: AP Photo/Dita Alangkara / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open-turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boten er den største som er ilagt en tennisspiller noen gang i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

Zverev straffes i henhold til en ny regel som ble innført av Grand Slam-ledelsen foran årets sesong. Intensjonen er å forhindre at skadde spillere forsøker å starte i en turnering, for deretter å bryte sin kamp i 1. runde.

Den aktuelle regelen åpner for at spillere kan bli ilagt en bot på størrelse med honoraret som utbetales for å spille 1. runde dersom ikke prestasjonene i kampen holder «en profesjonell standard ".

Det å eventuelt måtte bryte kampen er noe turneringsledelsen skal ta i betraktning når en eventuell bot vurderes.

Dersom en skadd spiller trekker seg allerede før turneringen starter, har vedkommende derimot krav på halvparten av prispengene som tilfaller spillerne i 1. runde. Den andre halvparten går til reserven som kommer inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske Zverev lå under 2-6, 1-4 for sørkoreanske Hyeon Chung da han ruslet bort til dommertårnet og takket for kampen i 1. runde under Australian Open nylig. Tyskeren så seg ikke i stand til å fortsette kampen og må nå punge ut.

Boten på 342.000 kroner tilsvarer omtrent den summen med penger han mottok for å spille 1. runde.

Sørkoreanske Chung har på sin side spilt seg fram til kvartfinalene i turneringen. På veien dit har han slått blant andre Novak Djokovic og Mischa Zverevs yngre bror, Alexander Zverev.

Mischa Zverev er den eneste spilleren som måtte bryte sin 1. rundekamp i årets første Grand Slam-turnering. En rekke andre spillere trakk seg før turneringen startet.