NHL: Avalanche tok sin tiende strake seier

Gabriel Landeskog scoret for Colorado Avalanche mandag. Foto: Nathan Denette/The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs.

Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

– Det er nesten ufattelig at vi har skaffet oss en sånn seiersrekke. Man pleier jo å hylle lag som har vunnet fire eller fem kamper på rad, sier Avalanche-svensken Gabriel Landeskog til Expressen.

– Det er veldig gøy å spille hockey akkurat nå. Håper det fortsetter, tilføyer han.

I mandagens kamp tegnet Landeskog seg på scoringslista og bidro sterkt til en ny sterk triumf.

Kampen sto samtidig og vippet etter to perioder på stillingen 2-2. I den tredje periode gjorde så Blake Comeau 3-2 for Avalanche etter drøyt 12 minutters spill. Svenske Carl Söderberg fikk notert en målgivende pasning, og med 54 sekunder igjen å spille punkterte Landeskog kampen i åpent mål.

Scoringen var svenskens 17. for sesongen.

– Vi er en herlig gruppe, der alle drar i samme retning og vil utrette noe, sier Landeskog.

Flere svenske spillere gjorde seg for øvrig bemerket i Toronto. William Nylander og Andreas Borgman hadde hver sin målgivende pasning for hjemmelaget.

Assist ble det også på Jonathan Ericsson da hans Detroit Red Wings slo New Jersey Devils 3-0 på bortebane. Poengene var svært viktige for Red Wings, som fortsatt har åtte poeng opp til en sluttspillplass i den nordamerikanske hockeyligaen.

Seier ble det også til bunnlaget Arizona Coyotes mandag. Hjemmemøtet med New York Islanders endte 3-2 etter forlengning.