Meny

Lorentzen seks hundredeler fra pallen

Håvard Lorentzen ble firer på 1000-meteren i Erfurt lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Håvard Lorentzen hadde heller ikke lørdag marginene på sin side under verdenscupen på skøyter. Han måtte ta til takke med fjerdeplass på 1000-meteren i Erfurt.

For annen dag på rad endte Fana-løperen rett utenfor pallen. Fredag var han bare tre tusendeler unna tredjeplassen på 500 meter. På 1000-meteren var det en litt større luke, men ikke mer enn seks hundredeler.

Lorentzen klokket inn på tiden 1.09,05. Nederland-stjernen Kjeld Nuis vant løpet med 1.08,57. Han slo landsmannen Hein Otterspeer med 39 hundredels sekund. Mika Poutala fra Finland tok den siste pallplassen rett foran nesa på Lorentzen.

Ingen rygg

Nordmannen fikk en flott start, men ble hemmet av at han ikke fikk noen rygg å gå på. Denis Juskov fra Russland var litt svakere enn ventet, og dermed måtte Lorentzen gå for seg selv på siste vekslingsside. Det er ugunstig for en skøyteløper som jager topplasseringer.

Lorentzen var tydelig skuffet etter målgang. Han virket å si noen harde ord til seg selv da han så resultatene på lystavla.

– Dette er surt, men det er små marginer. Jeg føler det stemte ganske bra hele veien, men jeg måtte jo gå 1000-meteren alene. Jeg trengte en å knive mot. Juskov burde gått fortere. Hvorfor han ikke gjorde det, vet jeg ikke. I dag skulle jeg helst vært på pallen, sa Lorentzen til NRK.

Nye muligheter

Søndag får han to nye seierssjanser. Da står både 500 og 1000 meter på programmet i tyske Erfurt.

– Da skal jeg levere noe av det samme som jeg har gjort, men jeg vil ha noen å gå mot, sa Lorentzen.

25-åringen fikk sitt definitive gjennombrudd denne sesongen. Før jul tok han tre verdenscupseirer (to på 500 meter og én på 1000 meter).

Les også: 

Nilsson spurtslo Harsem og Falla på sprinten i Planica

Schmid med ny kombinerttriumf i Chaux-Neuve

Svindal: – Fallet har nok gjort noe med meg

Populært