Meny

Nilsson spurtslo Harsem og Falla på sprinten i Planica

Stina Nilsson var raskest i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Svenske Stina Nilsson spurtslo Kathrine Harsem og Maiken Caspersen Falla i kamp om seieren på sprinten i Planica. Harsem sikret seg trolig plass på OL-sprinten.

Harsem ble toer, Falla treer.

– Dette var nesten en knockout fra en revansjlysten Stina Nilsson på oppløpet. Imponerende av svensken, konstaterte Jann Post og Torgeir Bjørn i NRKs kommentatorboks.

– Men husk at Maiken Caspersen Falla har vært syk. Et sterkt løp i dag. Og husk: Det er ennå en stund til OL, la de til.

Harsem virket meget godt fornøyd med sin annenplass, en prestasjon som trolig sikrer henne OL-plass i sprint.

Heidi Weng, Harsem, Falla, Nilsson, amerikanske Jessica Diggins og svenske Anna Dyvik utgjorde finalesekstetten i Planica, den slovenske byen som kanskje er mest kjent for sine verdenscuprenn i skiflyging. Der var det altså sprintcupleder Nilsson som trakk det lengste strået, men det ble to norske på pallen. Heidi Weng endte sist.

Prologvinner Harsem satte fart fra start av i finaleheatet, tett fulgt av Nilsson og Falla. Resten slet med å følge tempoet, og tettrioen fikk etter hvert en luke til forfølgerne. Opp den siste bakken klarte imidlertid ikke Harsem å følge tempoet til rivalene Falla og Nilsson, men hun kjempet seg mesterlig tilbake i spurten.

Mari Eide og Anna Svendsen avanserte fra prologen, men begge røk ut før finalen.

Thea Krokan Murud endte på 32.-plass. Hun misset så vidt en plass i utslagsrundene.

Les også:   Schmid med ny kombinerttriumf i Chaux-Neuve

Populært