Meny

Svindal suste ned til Kitzbühel-seier i super-G

Aksel Lund Svindal i aksjon under verdenscuprennet i super-G i Kitzbühel fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Aksel Lund Svindal (35) var i særklasse bestemann under super-G-rennet i Kitzbühel fredag. Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk.

Svindal kjørte ikke feilfritt, men likevel var det ingen som kunne holde følge med den norske veteranen.

35 år gamle Svindal vant super-G i Kitzbühel også for to år siden. Dagen etter ble han hardt skadd i utforrennet samme sted, og det gjorde at han mer eller mindre mistet to sesonger.

– Det er så bratt på toppen at det går over stokk og stein. Det er lov. Det trenger ikke å se så pent ut det er oppe. Da ser det vilt ut. Der er det vanskelig å kjøre perfekt, og det er bare å klemme på det du har. Fra flata og inn til mål må du være god, sa Svindal til NTB.

– Jeg er nok den raskeste fra tredje mellomtid og inn til mål. Med dobbeltseier i dag er det klart at vi hadde litt flyt, sa Svindal.

Jansrud var nærmest romerikingen. Han hadde akkurat halvsekundet opp til Svindal. Fjorårsvinner Matthias Mayer var 0,56 sekunder bak på 3.-plass.

Alexander Aamodt Kilde traff ikke like godt som sine mer meritterte landsmenn og tapte jevnt og trutt gjennom hele den forkortede løypa på drøye ett og et halvt minutt. Kilde var 1,53 sekunder bak Svindal i mål.

Det holdt til 12.-plass da de 30 første hadde kjørt.

Stort snøfall gjorde at arrangøren så seg nødt til å endre den opprinnelige løypetraseen. Partiet rundt Steilhang måtte gjøres om, og bløt snø i det som er det egentlige målområdet gjorde at målgangen var flyttet til like over Hausbergkanten.

Bjørnar Neteland og Rasmus Windingstad hadde startnummer 33 og 65.

Adrian Smiseth Sejersted skulle ha startet på startnummer 27, men en skade gjorde at han måtte stå over. I stedet ventet trolig en tur til sykehuset i Innsbruck for en sjekk av det ene kneet.

Lørdag er det utfor i Kitzbühel.

Populært