Meny

Langrennsprofil fullførte renn med brukket ankel

Kari Vikhagen Gjeitnes må innse at sesongen er over. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kari Vikhagen Gjeitnes pådro seg brudd i ankelen da hun kolliderte med et tre under langløpet Kaiser Maximilian Lauf sist helg. Likevel gikk hun til mål.

33-åringen kjempet om seieren i langløpet, men falt stygt med to kilometer igjen til mål. Etter fallet reiste hun seg og fullførte til fjerdeplass.

Medisinske undersøkelser etter målgang fastslo at langrennsprofilen hadde pådratt seg brudd i ankel og leggbein.

Gjeitnes må nå belage seg på gips i seks uker og ytterligere seks uker med opptrening. Det betyr at sesongen er over for Henning-løperen.

– Vi hadde høy fart nedover da det kom en sving hvor det lå is under snøen. Jeg forsvant ut av løypa og rakk å tenke at nå må jeg stoppe snart. Stoppet til slutt i et tre, og det var så langt ned i skråninga at jeg ikke så løperne som gikk forbi. Det var flere meter ned, forteller Gjeitnes i en pressemelding.

– Den ene staven var revet av hånda, og jeg kjente med en gang at det var noe galt med venstre ankel. Jeg kom meg til mål med vekta på den gode foten, men kjente ikke virkelig hvor vondt jeg hadde før etter målgang, tilføyer hun.

Trodde på seier

Team Santander-løperen tror hun hadde vunnet hvis hun hadde unngått fallet.

– Jeg hadde heng på Britta Norgren i front og hadde tatt inn mye da uhellet skjedde. Likevel følte jeg meg pigg, sier Gjeitnes.

I 33-åringens skadefravær har Team Santander hentet inn en erstatter. Det blir Lillehammer-løper Marthe Bjørnsgaard. Hun var på rekruttlandslaget forrige sesong.

I 2016 ble hun norgesmester i U23 klassen i sprint. Hun har også har en NM-medalje i stafett fra 2015 og flere gode plasseringer fra Skandinavisk Cup.

Må plukke poeng

– Hvis vi skal klare vår fjerde seier på rad i lagkonkurransen i Ski Classics er vi avhengige av å plukke poeng både i dame- og herreklassen. Det var utrolig kjedelig med skaden til Kari, men vi har troa på at Marthe kan gjøre en god jobb for oss mens Kari er ute med skade, sier Team Santander-leder Jørgen Aukland.

– Jeg gleder meg veldig til å debutere i langløpssirkuset. Akkurat som Kari har jeg tradisjonelt har jeg gjort det best i sprint, men flere har vist at de takler overgangen, så dette blir spennende, sier Marthe Bjørnsgaard.

Neste renn er La Diagonela i Sveits kommende helg.

Populært