Meny

Berge med støtte til Mørk

Christian Berge kom onsdag med en skriftlig uttalelse i Mørk-saken. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Landslagstrener Christian Berge kom onsdag med en skriftlig uttalelse der han gir støtte til Nora Mørk i saken rundt deling av hennes private bilder.

Berges uttalelse ble delt ut til pressen i forbindelse med det norske EM-lagets pressetreff i Zagreb.

– Jeg stiller meg hundre prosent bak sakens kjerne, som har sin berettigede plass i offentligheten, skriver Berge, før han gir sin støtte til kvinnelandslagsspiller Mørk.

– Jeg stiller meg helt og holdent bak Nora Mørk når det gjelder holdninger ved å spre/publisere privat innhold som er krenkende på sosiale medier, og jeg håper at dette vil føre til ytterligere fokus på at dette overhodet ikke er akseptabelt.

Tirsdag kom det fram at flere spillere på herrelandslaget skal ha fått tilsendt de private bildene av Mørk. Sistnevnte har kritisert håndballforbundet for måten den har håndtert dette på.

Håndballpresidenten:  – Denne stormen har vi lyst til å få slutt på så fort som mulig

Landslagstrener Berge opplyser onsdag at han snakket med spillerne sine i samlet tropp om Mørk-saken første gang da laget møttes på Gardermoen 27. desember. Forut for dette hadde han også hatt samtaler med enkeltspillere, forbundsledelse og lederkollegene.

Berge opplyser at hele herrelandslaget etter det nevnte møtet sto sammen med hensyn til at delingen av Mørks bilder var uakseptabelt.

Landslagstreneren oppgir avslutningsvis at han ønsket å gi sitt syn på saken skriftlig for å kunne ha mest mulig fokus på det laget hans skal prestere i EM i tiden som kommer.

Aktuelt:

Landslagsprofiler sendte brev til Håndballforbundet

Mørk svarer på Myrhol-utspill: – Har ikke kunnet kontrollere timingen

Myrhol overrasket over Mørk-utspill

Populært