Meny

Ruud et nummer for liten mot Schwartzman

Casper Ruud i aksjon mot argentineren Diego Schwartzman i Australian Open. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Casper Ruud var sjanseløs mot argentineren Diego Schwartzman og røk med klare 4-6, 2-6 og 3-6 i 2. runde av Australian Open.

Dermed er Ruuds Australian Open-eventyr over for i år. Han ble i store deler av kampen utspilt av sin seks år eldre motstander.

Schwartzman er en relativt kort tennisspiller med sine 167 cm på strømpelesten, men er veldig bevegelig og vanskelig å spille ut.

Ruud tapte kampen først og fremst fordi han hadde flere feilslag enn sin motstander. Schwartzman, som er seedet som nummer 24 i turneringen, gjorde sjelden en feil i pressede situasjoner.

Svak start

Kampen gikk på bane 7 i Melbourne Park. Det var 31 grader i skyggen og høy luftfuktighet ute på banen. Forhold som kanskje ikke passet Ruud så bra.

Ruud holdt sin første serve, men ble brutt i den neste til 1-2-ledelse til argentineren. Nordmannen var litt for beskjeden og hadde en del såkalte upressede feil.

Han ble også brutt i sitt tredje servegame, men nordmannen klarte å bryte tilbake og holde sin egen serve til 3-4. Schwartzman kunne derimot gå opp til 5-3 og relativt greit ta det første settet med 6-4.

– Det var en dårlig start, og han fant ikke helt rytmen. Han kom i gang litt etter hvert. Han andre spilte veldig stødig, så Casper ble litt stresset i starten. Men Casper skal kunne bedre enn dette her. Jeg håper han kommer bedre i gang i andre sett, sa pappa og trener Christian Ruud til NTB etter førstesettet.

Utslått

I det andre settet var det nordmannen som først satte press på motstanderens serve. Han var litt mer med, men kunne ikke hindre at motstanderen nok en gang fikk bryte til 2-1-ledelse. Spillerne holdt sine server fram til Ruud nok en gang ble brutt. Med 5-2-ledelse kunne motstanderen serve hjem annetsettet til 6-2.

Casper Ruud klarte med nød og neppe å holde sitt første servegame i det tredje settet. Argentineren klarte først å bryte fram til 3-2-ledelse. Samtidig hadde han ingen problemer å holde sin serve. Det ble til slutt 6-3.

– Han misset litt for mye. Han spiller bedre i 2.- og 3.-sett. Casper begynner til tider å spille bra, men da spilte han andre enda bedre. Han har litt dårlig backhand og returnerer litt for dårlig. Schwartzman er bedre, men hadde håpet at Casper skulle være på sitt beste – det var han ikke i dag, sa pappa Ruud.

– Nei, jeg er ikke skuffet. Schwartzman var bedre enn Casper. Ikke noe å gjøre med det.

Ruud kan notere 70 nye poeng på ATP-rankingen og nærmer seg topp 100 i verden. Samtidig må han allerede i februar forsvare 130 poeng han tok i Budapest i fjor. Etter Australian Open blir det en lengre turneringsperiode i Sør-Amerika for den unge nordmannen.

Populært