Meny

Myrhol: – Sverige stinne av selvtillit

Bjarte Myrhol, Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og Harald Reinkind jubler etter kampen mellom Norge og Østerrike i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bjarte Myrhol er ikke overrasket over at Sverige slo Kroatia i håndball-EM. – Vi må vinne tre nye kamper for å gå til semifinalen, sier han til NTB.

Norge slo Østerrike 39-28, men det blir langt tøffere i hovedrunden i Zagreb.

– Det er ikke så overraskende for meg (med Sverige) Svenskene har fått inngangen og utviklingen på mesterskapet som vi hadde for to år siden. De kommer sikkert til hovedrunden stinne av selvtillit, sier Myrhol til NTB.

– Så har vi et kroatisk lag som har et relativt ok publikum bak seg i en brukbar hall. Så kommer Serbia som sikkert også har noen tilskuere i ryggen. Også det blir en tøff kamp, sier Myrhol.

– Det blir tre utrolig spennende håndballkamper. Jeg tror vi må vinne alle for å gå videre (til semifinalen).

Målvakt Torbjørn Bergerud var tilfreds, men mener at det må ytterligere et løft til om det skal bli norsk semifinale.

– Jeg synes det fungerer bra. Vi har scoret mange mål i kampene, men også sluppet inn litt for mange. Vi må fortsette å løpe mye også i hovedrunden, sier Bergerud til NTB.

– Det er bare å glede seg til det som kommer. Så må vi bare bli litt bedre i forsvar.

Bergerud melder om at han nærmer seg formen. - Jeg er på gang. Det begynner å ligne på noe. Det ser bedre ut teknisk, sier Bergerud.

Norge åpner hovedrunden mot Serbia (18. januar), fortsetter mot Kroatia (20. januar) og avslutter mot Sverige (24. januar).

Den siste kampen kan bli en ren «finale» for begge lag.

Populært