Syk Northug dropper Planica-renn

Petter Northug kommer ikke til start i Planica.
Petter Northug kommer ikke til start i Planica. Foto: NTB / NTB scanpix

Petter Northug er ikke kvitt sykdommen som tvang ham til å stå over ski-NM. Dermed reiser han heller ikke til Planica kommende helg, melder Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug ble forkjølet i etterkant av Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå for en drøy uke siden. Det medførte at han ikke kunne stille til start i de viktige NM-rennene på Gåsbu i helgen.

Nå skal det ifølge Adresseavisen være klart at Northug også går glipp av verdenscuprennet i Planica. Sprintrennet i den slovenske skimetropolen er trønderens siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang.

Northug har frist på seg til onsdag med å gi Norges Skiforbund beskjed om han går rennet i Slovenia eller ikke.

Aktuelt: – Hvis OL ryker, er det stor sjanse for at Northugs karriere er over

Så sent som mandag bekreftet Northug-trener Stig Rune Kveen at skistjernen fortsatt ikke var hundre prosent frisk etter forkjølelsen, men hevdet at det var bedring å spore.

Det er usikkert om han kan delta i Planica. Vi håper at det løsner innen kort tid slik at han får sjekket kroppen på trening før eventuell avreise til Slovenia, sa landslagssjef Vidar Løfshus.

Northugs sjanse til OL-billett har ligget i en god sprint i Planica. Aller helst bør han være på pallen.

– Han må gå sprinten i Planica neste helg om skal ha mulighet til en OL-plass i sprint. Jeg håper virkelig han stiller, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen under NM.

Nå tyder alt på at Northug ikke blir å se under OL i Pyeongchang.

Medaljegrossisten har en fullstendig mislykket sesong bak seg. Lite har fungert og gjentakende sykdomsproblemer har også skapt skjær i sjøen.

Aktuelt:

Jespersen mener skiforbundet har motarbeidet Northug

Klæbo mener det ser mørkt ut for Northug

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden