Myrhol overrasket over Mørk-utspill

Bjarte Myrhol uttalte seg tirsdag kveld om Mørk-saken. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix
Bjarte Myrhol uttalte seg tirsdag kveld om Mørk-saken. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bjarte Myrhol ga Nora Mørk klar beskjed om at han ikke liker tidspunktet for bildedelingssaken VG meldte om tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi våknet opp på morgenen tirsdag til en veldig trist personalsak med Nora. Vi syntes det var kjedelig. En samlet tropp syntes det var utrolig trist at det kom ut på det tidspunktet det gjør og også måten, sier Myrhol på spørsmål fra NTB.

– Det første jeg gjør er å ringe Nora. Jeg forklarte mitt synspunkt. Vi er uenige om tidspunktet dette kommer ut på. Det skjer på en kampdag der det er vinn eller forsvinn for oss. Å få dette opp i fanget er vanskelig, tilføyde landslagskapteinen.

Norge er klar for hovedrunden etter 39-35-seier over Østerrike.

– Det har vært vanskelig for meg personlig og laget å konsentrere oss 100 prosent om kamp, sa Myrhol tirsdag kveld.

– Det er egentlig noe jeg er veldig motstander av, å kommunisere gjennom mediene. Jeg er vokst opp med og liker kommunikasjon face to face eller direkte. Jeg har sagt det jeg ønsker å si til Nora, også ved andre anledninger.

Dette sa Myrhol om utviklingen i saken:

– I Golden League (i oktober) er det spillere hos oss som kontakter Nora og sier at telefonen din sikkert er hacket. Dette gjør de for å støtte Nora. Så gikk det en lang periode og deretter blusset det opp rett før jul. Da ble jeg ordentlig informert. Da tok jeg kontakt med Nora og ønsket å høre hennes versjon.

Myrhol sa videre følgende om at herrelandslagsspillere skal ha hatt befatning med Mørks private bilder:

– I alle saker er det forskjellige alvorlighetsgrader. Min helt klare oppfatning var at den alvorlighetsgraden som er innad i gruppen vår, den er veldig lav.

– Det var veldig viktig for meg å fortelle at hele laget var på hennes parti og støttet henne, tilføyde han.

Les mer:

Nora Mørk hevder private bilder ble spredt på herrelandslaget

Håndballpresidenten: – Aldri ment å skjerme noen eller skjule noe

Landslagssjef Berge måtte svare på Mørk-spørsmål

Personvernpolicy