Meny

Bjørnsen-show i håndball-EM ga norsk seier over Østerrike

Sander Sagosen i tøff duell med Romas Kirveliavcius under EM-kampen i håndball mellom Norge og Østerrike tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norge tok nakkegrep på Østerrike fra start og vant EM-kampen 39-28 tirsdag. Nå venter flere håndballdramaer på Kristian Bjørnsen og håndballgutta.

Sverige, Kroatia og Serbia er motstandere i neste fase av mesterskapet. Men spillet må løftes om det skal bli norsk EM-medalje.

Til pause kunne og burde Norge ha ledet klarere enn 18-14. I andreomgangen ble østerrikerne slitne. Det ga fritt leide for et norsk lag som vant overlegent.

Kristian Bjørnsen fortsatte å øse inn mål. Han kan ende opp som EM-toppscorer om Norge kommer seg til medaljekampene.

– Jeg fikk mange sjanser i dag, men alt i alt var det en bra lagseier. Vi merket at de var slitne i andre omgang, sa Bjørnsen til TV 3 etter ni mål fra kanten.

Aktuelt:  Myrhol overrasket over Mørk-utspill

Stygt spill

Landslagssjef Christian Berge var storfornøyd.

– Det var moro i dag. Jeg synes han (Bjørnsen) var god. Kantspillerne er stabilt gode, sa han.

Sander Sagosen ble brutalt sendt i bakken etter 40 minutter. Det ga direkte matchstraff (blått kort) for Vytautas Ziura. De danske dommerne nølte ikke med å sende østerrikeren opp på tribunen.

Keeper Torbjørn Bergerud hadde ikke noen topp 1.-omgang, og han ble erstattet av Espen Christensen ved starten av den siste halvtimen.

Så kom Bergerud inn igjen etter et snaut kvarter.

Aktuelt:   Smertelandslaget: – Håndball er «brutal» kampsport

Målforskjell kan avgjøre

Henrik Jakobsen fikk spilletid og scoret flere ganger da Norge seg ifra utover i 2.-omgangen.

Den norske troppen reiser videre til hovedrunden (tre kamper for hvert lag) i Zagreb med to poeng. Frankrike tar med fire og Hviterussland ingen fra denne gruppen.

Bunnlagene i EM er sjaltet ut, og det betyr knalltøffe kamper mot Sverige, Kroatia og Serbia.

De to beste går videre til semifinale. Der har Norge vært i sine to siste mesterskap (EM-2016 og VM-2017). Denne gangen må de norske gutta sannsynligvis vinne alle sine tre neste kamper for å komme til cupspillet.

Og selv det behøver ikke å være nok. Målforskjell og innbyrdes oppgjør kan bli avgjørende.

Trøblete oppkjøring

Sverige tapte sin åpningskamp mot Irland, men vant de to neste og går videre med fire poeng i ryggen. Kroatene har to og Serbia null.

Island åpnet med å slå svenskene, men rotet det senere til og er slått ut.

Oppkjøringen til tirsdagens kamp var kronglete for det norske laget. Nora Mørk gikk tirsdag ut i VG og kritiserte Norges Håndballforbund knallhardt. Bakgrunnen er at to spillere på herrelandslaget skal ha vært i besittelse av private bilder av henne.

Les mer: 

Nora Mørk hevder private bilder ble spredt på herrelandslaget

Håndballpresidenten: – Aldri ment å skjerme noen eller skjule noe

Landslagssjef Berge måtte svare på Mørk-spørsmål

Populært