Meny

Vil at Bjørndalen skal inviteres til OL av IOC

Ole Einar Bjørndalen ble mandag vraket til OL. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
– Jeg er sjokkert, sier russisk TV-kommentator.

Mandag ble det klart at Ole Einar Bjørndalen ikke blir å se i OL i Pyeongchang i februar.

43-åringen har hatt en trøblete sesong resultatmessing.

– Jeg er uenig i uttaket, sa Bjørndalen.

Det skal ha vært diskusjoner mellom Olympiatoppen og forbundet om Bjørndalens OL-deltagelse. Vrakingen av Bjørndalen skal ha blitt møtt med skepsis hos Olympiatoppen.

Det er Olympiatoppen som alltid har siste ord i et OL-uttak, men det er sjeldent at de gjør om på forbundenes innstilling.

– Jeg er sjokkert

– Det var det sportslige som talte i første rekke, understreker konstituert sportssjef i skiskytterforbundet Per-Arne Botnan til NTB.

Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende vinterolympier.

Nyheten om vrakingen av Bjørndalen vekker oppsikt i Russland.

– Ole Einar Bjørndalen kvalifiserte seg ikke til OL i Sør-Korea. Han er tidenes skiskytter. Jeg er sjokkert, skriver den profilerte russiske TV-kommentatoren Dmitry Guberniev i et innlegg på Instagram.

– Han overvurderte kapasiteten sin

Bjørndalen OL-debuterte under vinterlekene i Lillehammer i 1994. Allerede fire år senere tok han sitt første OL-gull på sprinten i Nagano. Under OL i Salt Lake City i 2002 tok utøveren fra Simostranda hele fire gull. Buskerudgutten har også deltatt i Torino (2006), Vancouver (2010) og Sotsji (2014). For fire år siden tok Bjørndalen gull både på sprinten og i miksstafett.

Natalia Maryanchik er spaltist i den russiske avisen Sport-Express. Hun lurer på om Den internasjonale olympiske komité (IOC) kan gi Bjørndalen en spesialinvitasjon til lekene. Hun henvender seg til IOC-sjef Thomas Bach.

– Ole Einar Bjørndalen er en legende. Han har deltatt i seks OL og vunnet åtte gullmedaljer. I en alder av 43 år forsøkte han å komme til OL, men overvurderte kapasiteten sin. Ledelsen for det norske skiskytterlandslaget har absolutt opptrådt korrekt ved å la prestasjoner gå foran tidligere meritter. Men hva hindrer deg, Bach, fra å komme med en spesialinvitasjon, sånn at Bjørndalen kan delta utenfor den nasjonale kvoten? skriver hun.

OL i Sør-Korea går av stabelen mellom 8. og 25. februar.

Populært