VM-tvil for Stöckl – går for amerikansk laguttak

To må ut: Disse seks hopperne får VM-tur, men bare fire av dem får slippe til i det individuelle rennet under skiflygings-VM i Oberstdorf. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann Forfang, Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
To må ut: Disse seks hopperne får VM-tur, men bare fire av dem får slippe til i det individuelle rennet under skiflygings-VM i Oberstdorf. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann Forfang, Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Stöckl lar trening i Oberstdorf avgjøre VM-laget i skiflyging. Den gode innsatsen i Kulm gir landslagssjefen hodebry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sender seks hoppere til skiflygings-VM: Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann Forfang, Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud. Kun fire får delta i det individuelle rennet.

– Vi er ekstremt fornøyd med prestasjonen i Kulm, og det er vanskelig å vrake noen. Alle har vist at de fortjener en mulighet på treningsdagen i Oberstdorf, og så får vi se på hvem vi sender videre inn i det individuelle rennet, sier Stöckl til NTB.

Han sliter med å ta ut de fire som skal representere Norge i den individuelle konkurransen. Det er heller ikke gitt at de alle som får sjansen der også får sjansen i lagkonkurransen. Dermed går han for et såkalt amerikansk uttak, der trening i all hovedsak blir avgjørende.

– Ikke lett nei, medgir Stöckl om den bortimot umulige oppgaven der to hoppere må vrakes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slår tilbake etter disk?

Granerud ble nummer 25 i Kulm sist helg og er den som trolig er lengst unna start i Oberstdorf. Johann Forfang gjorde det ikke lett for seg selv etter at han ble diskvalifisert lørdag. Det kostet TSK-hopperen en åttendeplass.

Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel har tatt en av to norske verdenscupseirer i vinter, men ble bare nummer 16 i Kulm. Hornindal-hopperen skuffet i 1. omgang, men hoppet seg opp fra 30.-plass.

Robert Johansson, som er kjent som en god flyger, ligger trolig litt bedre i rute etter sin fjerdeplass. I fjor satte Johansson verdensrekord med 252 meter i Vikersund. Endret teknikk har også gitt hopperen med den karakteristiske barten et løft.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Duo langt på vei klare

Andreas Stjernen og Daniel-André Tande er langt på vei sikre på laget i det individuelle rennet. Stjernen tok karrierens første verdenscupseier sist helg. Sprova-hopperen er som Johansson kjent for sine enorme flygeegenskaper. Seieren i Kulm gjør det bortimot umulig å vrake 29-åringen, men mindre han ikke finner seg til rette i Oberstdorf.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tande har vært vinterens beste norske hopper. Han har det klart høyeste potensialet av de norske hopperne, noe han viste med spektakulære 240 meter i 2. omgang lørdag. Kongsberg-gutten ble nummer to, slått med 2,5 poeng av Stjernen. Det vil være en stor overraskelse om Tande blir utelatt fra den individuelle VM-konkurransen.

– Vi er favoritter i lagkonkurransen og det blir spennende å se hvordan vi takler det. Utfordringen vår blir å ta ut de beste hoppene i konkurranse. Vi vet at vi har hoppere som har kapasitet og potensial til å være helt der oppe. Vi går alltid for gullmedaljer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.