VM-tvil for Stöckl – går for amerikansk laguttak

To må ut: Disse seks hopperne får VM-tur, men bare fire av dem får slippe til i det individuelle rennet under skiflygings-VM i Oberstdorf. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann Forfang, Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
To må ut: Disse seks hopperne får VM-tur, men bare fire av dem får slippe til i det individuelle rennet under skiflygings-VM i Oberstdorf. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann Forfang, Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Stöckl lar trening i Oberstdorf avgjøre VM-laget i skiflyging. Den gode innsatsen i Kulm gir landslagssjefen hodebry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sender seks hoppere til skiflygings-VM: Andreas Stjernen, Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann Forfang, Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud. Kun fire får delta i det individuelle rennet.

– Vi er ekstremt fornøyd med prestasjonen i Kulm, og det er vanskelig å vrake noen. Alle har vist at de fortjener en mulighet på treningsdagen i Oberstdorf, og så får vi se på hvem vi sender videre inn i det individuelle rennet, sier Stöckl til NTB.

Han sliter med å ta ut de fire som skal representere Norge i den individuelle konkurransen. Det er heller ikke gitt at de alle som får sjansen der også får sjansen i lagkonkurransen. Dermed går han for et såkalt amerikansk uttak, der trening i all hovedsak blir avgjørende.

– Ikke lett nei, medgir Stöckl om den bortimot umulige oppgaven der to hoppere må vrakes.

Slår tilbake etter disk?

Granerud ble nummer 25 i Kulm sist helg og er den som trolig er lengst unna start i Oberstdorf. Johann Forfang gjorde det ikke lett for seg selv etter at han ble diskvalifisert lørdag. Det kostet TSK-hopperen en åttendeplass.

Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel har tatt en av to norske verdenscupseirer i vinter, men ble bare nummer 16 i Kulm. Hornindal-hopperen skuffet i 1. omgang, men hoppet seg opp fra 30.-plass.

Robert Johansson, som er kjent som en god flyger, ligger trolig litt bedre i rute etter sin fjerdeplass. I fjor satte Johansson verdensrekord med 252 meter i Vikersund. Endret teknikk har også gitt hopperen med den karakteristiske barten et løft.

Duo langt på vei klare

Andreas Stjernen og Daniel-André Tande er langt på vei sikre på laget i det individuelle rennet. Stjernen tok karrierens første verdenscupseier sist helg. Sprova-hopperen er som Johansson kjent for sine enorme flygeegenskaper. Seieren i Kulm gjør det bortimot umulig å vrake 29-åringen, men mindre han ikke finner seg til rette i Oberstdorf.

Tande har vært vinterens beste norske hopper. Han har det klart høyeste potensialet av de norske hopperne, noe han viste med spektakulære 240 meter i 2. omgang lørdag. Kongsberg-gutten ble nummer to, slått med 2,5 poeng av Stjernen. Det vil være en stor overraskelse om Tande blir utelatt fra den individuelle VM-konkurransen.

– Vi er favoritter i lagkonkurransen og det blir spennende å se hvordan vi takler det. Utfordringen vår blir å ta ut de beste hoppene i konkurranse. Vi vet at vi har hoppere som har kapasitet og potensial til å være helt der oppe. Vi går alltid for gullmedaljer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden