Svindal tilbake i Kitzbühel, Kilde tredje raskest på første trening

Aksel Lund Svindal var tilbake i Kitzbühel etter skrekkfallet for to snart to år siden. Han hadde sin første gjennomkjøring i løypa tirsdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix
Aksel Lund Svindal var tilbake i Kitzbühel etter skrekkfallet for to snart to år siden. Han hadde sin første gjennomkjøring i løypa tirsdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal var tilbake i «Die Streif» i Kitzbühel etter skrekkfallet for to år siden, men det var Aleksander Aamodt Kilde som var raskest av de norske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde var først utfor i det som blir regnet for å være den tøffeste utforløypa i verden. Treningen var framskutt en time og ett kvarter.

Nordmannen så ut til å kjøre en grei gjennomkjøring, for ingen klarte nemlig å matche hans tid før italienske Christof Innerhofer suste ned 0,46 sekund raskere.

Aksel Lund Svindal startet som nummer 17 og hadde sin første tur ned løypa hvor han skadd kneet etter et fall på Hausbergkanten i 2016. I fjor sto han av verdenscupsirkuset før Wengen-rennene og hadde vært på operasjonsbordet når verdenscupsirkuset hadde komme til Kitzbühel. I mål var han 1,23 sekunder bak Innerhofer på en 10.-plass.

Kjetil Jansrud startet to nummer bak Svindal, og han var nærmest som vanlig kjappest de første 15 sekundene. Han tok det betydelig penere nedover i løypa og var i mål nesten to sekunder bak den italienske fartskjøreren som nummer 23.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren Steven Nyman pleier å være en rask mann på trening, og fra startnummer 23 kjørte han ned til neste beste tid, slått med 0,28 sekunder av Innerhofer.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte også mer enn godkjent på treningen, og han var 1,51 bak som 18. beste tid.

Stian Saugestad skal også kjøre i Kitzbühel og var nummer 32 på første gjennomkjøring. Han var 2,74 sekunder bak.