Håndballpresidenten om Mørk-saken: – Aldri ment å skjerme noen eller skjule noe

Hån håndballpresident Kåre Geir Lio sammen med landslagssjef Thorir Hergeirsson og Nora Mørk etter en kamp i VM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Hån håndballpresident Kåre Geir Lio sammen med landslagssjef Thorir Hergeirsson og Nora Mørk etter en kamp i VM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håndballgutta får ikke munnkurv etter at Nora Mørk-saken slo ned tirsdag. NHF-president Kåre Geir Lio står på at forbundet har håndtert saken grundig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG meldte at private bilder av Mørk skal ha blitt spredt av to spillere på herrelandslaget. Mørk er meget kritisk til hvordan Håndballforbundet har håndtert saken.

Mandag - da saken var på nippet til å bli offentlig - sendte forbundet stjernespilleren en skriftlig unnskyldning. Der kommer det fram at NHF innrømmer at prosessen kunne vært håndtert «bedre og annerledes»

– Vi har behandlet saken uavhengig av det sportslige som best vi kan og uavhengig av at gutta spiller EM eller ikke, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

Bakgrunn: Nora Mørk hevder private bilder ble spredt på herrelandslaget

Saken kommer til på prege den norske EM-leiren i dagene som kommer.

– De guttene der er gutter som har vært ute en vinterdag før. De kan stå i gode og dårlige dager. Dette er en sak de må håndtere. Slik er det bare i livet noen ganger, sier Lio.

– Vi legger ikke noen munnkurv på folks opplevelser og følelser i denne saken. Men jeg regner med at de (spillerne) kommer til å be om å få konsentrere seg om håndballen.

– Dere får tøff kritikk fra Mørk. Føler du at noe av den er berettiget og treffer dere?

– Vi har gjort så godt vi kunne og behandlet saken i styret i mange, mange timer. Den er jobbet med siden november. Vi har kontaktet Norges Idrettsforbund for råd. At vi ikke har tatt dette på alvor, ikke jobbet fort nok og ikke gjort det vi synes vi burde, stemmer ikke det. Vi har heller aldri ment å skjerme noen eller skjule noe.

– I følgebrevet til beklagelsen til Nora fra håndballstyret, står det at vi ikke har problemer med at saken blir offentlig dersom Nora velger det, sier Kåre Geir Lio.

Norge møter Østerrike i EM-kamp tirsdag kveld.

– En samlet tropp ønsker å holde fokus på det sportslige i og med at det er midt i et mesterskap. Derfor blir ikke spørsmål om denne saken besvart av spillere eller støtteapparat, sier EM-troppens hovedleder Heidi Tjugum til NTB.

Reaksjon: Landslagssjef Berge måtte svare på Mørk-spørsmål