Nora Mørk hevder private bilder ble spredt på herrelandslaget

Nora Mørk sier at hun vurderer sin landslagsframtid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Nora Mørk sier at hun vurderer sin landslagsframtid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rasende Nora Mørk (26) hevder private bilder ble spredt på herrelandslaget og truer med å si nei til spill for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med VG sier Mørk at hun er så skuffet over ledelsen i Norges Håndballforbund at hun vurderer å gi seg på landslaget.

Bakgrunnen er at hun hevder at de stjålne, private bildene av 26-åringen har sirkulert blant norske herrelandslagsspillere.

– Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei, sier Mørk til avisen.

Reaksjoner:

Håndballpresidenten: – Aldri ment å skjerme noen eller skjule noe

Landslagssjef Berge måtte svare på Mørk-spørsmål

Skal ha varslet om bildene

Norges Håndballforbund skal ifølge Mørk ha blitt varslet om at bildene ble spredt blant landslagsherrene allerede 30. oktober.

Mørk mener at de siden har opptrådt svært unnvikende og de har forsøkt å dysse ned opplysningene hun har gitt dem, i stedet for å ta tak i det som er skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mørk mener det skyldes forbundets somling at saken blir kjent midt under herrenes EM.

Ifølge Mørk nekter forbundet å komme med en offentlig beklagelse, og hun sier at de har fått beskjed om at hun vurderer sin landslagsframtid.

NHF: – Sterkt beklagelig

Norges Håndballforbund (NHF) mener på sin side at de ikke har hatt til hensikt å dysse ned opplysninger eller somle.

– Det overordnede for oss har hele tiden vært å ivareta Nora og håndtere saken på en så god måte som råd. Forbundsstyret i NHF tar sterkt avstand fra Nora Mørk sine påstander. Det er likevel sterkt beklagelig at Nora opplever det annerledes, skriver håndballpresident Kåre Geir Lio i en epost til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHF sier dette om spredningen av bildene.

– Det NHF har fått opplysninger om er at noen av spillerne har fått bilder inn på sin telefon. Vi vet ikke noe presist om måten disse er håndtert på av spillerne, bortsett fra at vi har fått bekreftet at bildene er slettet, skriver Lio.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avslo søknad om juridisk bistand

Det er gjennomført flere møter om saken, blant annet den 22. desember der partenes oppfatninger ble delt. Den 27. desember ble det gjennomført et møte med herrelandslaget.

Herrelandslagets kaptein Bjarte Myrhol ønsker ikke å kommentere saken på vegne av herrelandslaget, da han i ifølge pressetalsmann Lars Otto Bjørnland ikke kjenner den i sin fulle bredde.

NHF avslo den 25. november en søknad fra Mørk om økonomisk støtte til juridisk bistand i saken.